e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do Kadaně míří pojízdné kino

publikováno: 10.7.2009, kategorie: Divadlo a film, autor: Renata Malíková

Sdílet: facebook twitter google+

Od soboty 11. do úterý 14. července se bude promítat na kadaňském náměstí. Přijede tam Kinematograf bratří Čadíků. Vstupné do pojízdného kina bude dobrovolné a výtěžek poputuje na dobročinné účely. V plánu jsou například filmy Batory a Kozí příběh. Promítá se vždy od 21,30 hodin.

Letos má Kinematograf navštívit 42 míst a měst na severních i jižních Čechách a samozřejmě také na Moravě. Poveze s sebou čtyři aktuální české filmy. Těšit se můžete na rodinný film, dětský horor, ale i romanci a pohádku. Vstupné je dobrovolné. Výtěžek bude věnován na dobročinné účely.

V sobotu 11. července se bude promítat film Kdopak by se vlka bál. Hlavní hrdinka příběhu se jmenuje Terezka. Zbožňuje pohádku O Červené Karkulce, má starostlivé rodiče, ve školce nejlepšího kamaráda Šimona a takhle by mohla žít šťastně až do smrti, kdybychom se nepohybovali v realitě. Najednou Terezka začíná ztrácet půdu pod nohama, maminka a postupně všichni dospělí v jejím okolí se začínají chovat divně a jediný, kdo jí dokáže poradit, je kamarád Šimon. Ten má ve věci jasno. Maminku Terezce vyměnili mimozemšťané. Hlavní hrdinku čeká velké dobrodružství.

V neděli 12. července je v plánu historicko-pohádková komedie Kozí příběh – Pověsti staré Prahy. Je to vůbec první 3D animovaný film v České republice a ve východní Evropě.

V pondělí 13. července je na programu válečné drama Václava Marhoula. Film Tobruk je věnován všem českým a slovenským veteránům jakož i domácímu odboji. Především pak ale příslušníkům Československého pěšího praporu 11 - Východního, kteří po boku Britů, Australanů, Poláků a Jihoafričanů na podzim roku 1941 bránili před německými a italskými jednotkami poslední Spojenci ovládaný strategický přístav na severu Libye – TOBRUK.

Posledním promítaným filmem bude v úterý 14. července Bathory. Slovenský režisér Juraj Jakubisko našel inspiraci v mimořádné osobnosti Alžběty Báthoryové. Legenda Čachtické paní zaměstnává historiky už po staletí. Ještě dnes, bezmála čtyři sta let od doby, kdy zemřela, se pohledy na její život a vinu rozcházejí. Přijďte se proto sami podívat, jak to vlastně se slavnou Bathory tenkrát bylo…