e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 12. až 14. června

publikováno: 10.6.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Víkendové tipy se začínají každý víkend o kousek více plnit akcemi. Tentokrát vám nabídneme první hudební festival, turistický výšlap, několik opožděných dětských dnů, únikovou hru, offroadové závody či loutkový festival.

Noc kostelů
Velkou akcí tohoto víkendu je páteční Noc kostelů. Připravili jsme pro vás přehled zajímavých programů v kostelích na Teplicku, Chomutovsku a Lounsku.  

Festival Křikloun
První hudební festivaly jsou zde. Navštívit můžete Lounský Křikloun v pátek od 16,00 hodin v restauraci Stromovka. Hrají: Plexis, S.P.S., Svoloč, Soukromey pozemek, Žádnej stres, Stamp out system, MIC The catcher. 

Kovářská šlápota
Turistický a cyklistický výlet startuje v sobotu 13. června v Kovářské v Krušných horách. Připraveny jsou trasy pro pěší (8 a 13 km) a cyklisty (21 km). Start je mezi osmou a půl jedenáctou na vlakovém nádraží, cíl tamtéž. V cíli odměna a buřty. Do Kovářské můžete vyjet z Chomutova vlakem.

Úniková hra
V Kadani si můžete v sobotu 13. června poprvé zahrát novou únikovou hru Klíč ke Kadani. Vaším úkolem bude projít středověkem uniknout ze zamčené Mikulovické brány. Hra je určena pro 2 až 6 hráčů, cena 380 korun. Začátek každou hodinu od 14,00 do 20,00 hodin.

Den dětí na hradě
Na Horním Hradě u Stráže nad Ohří se v sobotu 13. června koná Den dětí. Začíná v 10,00 hodin. Připraveno bude celkem 15 disciplín, ve kterých si zasoutěží malí i velcí bojovníci. Vyzkoušet si bude možno středověký prak, lukostřelbu, lanovku, vrhání noži pod vedením zkušeného instruktora anebo si zahopsat na oblíbené slackline.

Offroadové závody
Po roční odmlce se vrací do Bezděkova u Žatce soutěž Mistrovství ČR v Offroad trialu. Závody se budou konat o víkendu 13. a 14. června na závodišti u rybníka. Podrobnosti o programu se dočtete v článku O víkendu se jedou u Žatce offroadové závody.  

Nová galerie v Žatci
Nová Galerie u Radnice v Žatci, která vznikla jako náhrada za uzavřenou synagogu, se otevře v sobotu 13. června v 15,00 hodin. Začne tam výstava Židé na Žatecku. Podrobnosti o výstavě i galerii zjistíte v článku V Žatci vznikla nová Galerie u radnice. https://www.e-region.cz/magazin/08062020-v-zatci-vznikla-nova-galerie-presune-se-do-ni-vystava-zide-na-zatecku 

Loutková zahrada
Ještě jeden tip ze Žatce. V Kapucínské klášterní zahradě se v sobotu 13. června koná oblíbený festiválek Loutková zahrada. Čekají vás čtyři pohádky a jedno představení pro dospělé: 9,30 hodin Pověst o Krakovci (Před branou Rakovník), 11,15 hodin O chmelových skřítcích a 14,00 hodin Ostrov splněných přání (Jitřenka Žatec), 16,00 hodin Žabák Valentýn (Buchty a Loutky). Od osmi pak soubor Buchty a Loutky uvede představení Donšajn.

Trhy
První farmářské trhy se budou konat v sobotu 13. června v Březně na Chomutovsku. Trhovce s ovocem, zeleninou a dalšími dobrotami najdete v místním parku od 8,00 do 12,00 hodin. Další farmářské trhy pak budou v pátek 12. června od 8,00 do 15,00 hodin na náměstí Svobody v Žatci. V Lounech na výstavišti pak probíhají o víkendu Jarní trhy s výstavou Dům a zahrada. Otevřeno je od pátku do neděle od 9,00 do 17,00 hodin. Zajímavé trhy se pak konají v Teplicích, a to trhy africké. Najdete je v neděli 14. června od 10,00 do 15,00 hodin v restauraci Městské sály v Teplicích. Čeká vás koření, káva, čerstvé i sušené ovoce z Afriky.

Osek plný zážitků
Rodinný den připravili na neděli 14. června v Oseku. Startovat se bude mezi 9,00 a 11,30 hodin z pěti míst v Oseku (minigolf, stadion, zahrada Společenského centra, discgolf a louka u DDM). Soutěže na stanovištích končí v půl třetí a poté následuje na stadionu zábavný program pro děti a koncert.

Vzhůru na Červeňák
Další opožděný dětský den se koná v sobotu 13. června od 11,00 do 17,00 hodin na vrchu Červeňák u Loun. Pro děti je připravena stezka se zábavnými i poučnými zastávkami, tvořením a malou odměnou na konci. Chybět nebude ani spousta občerstvení – pro děti i dospělé.

Kaktusy na zámku
V Libochovicích v zámeckém skleníku začíná v sobotu 13. června výstava klubu pěstitelů kaktusů. K vidění bude denně mimo pondělí do 21. června.

Koncerty v Teplicích
V lázeňském městě pokračují další koncerty. V pátek v 16,30 hodin koncertuje Severočeská filharmonie Teplice v Zahradním domě a v sobotu ve stejný čas String Clarinet v Šanovské mušli.

Bourák v kinech
V kinech se začíná promítat nový český film Bourák, natáčený ve Varnsdorfu. Vidět ho můžete třeba v letním kině na zámku Teplice v pátek nebo v sobotu v letním kině v Žatci. Více o novém filmu a plánované premiéře s tvůrci se dozvíte zde.  

Historie obchodování a přehlídka
V pátek 12. června se v Žatci na Hošťálkově náměstí otevře nová expozice Historie obchodování, která přiblíží obchody v minulém století. Vernisáž doplní přehlídka Módes Róbes. Dále bude otevřena stálá expozice Retro Computer - stálá expozice počítačů 70. a 80. let minulého století. 

Casanova v Duchcově
V pátek 12. června se v Duchcově v muzeu otevře nová expozice Já Giacomo Casanova. Program začíná v atriu muzea v 17,00 hodin, kde odehraje Divadlo M hudební povídku Vzpomínky na mládí, aneb začátky a konce milostného života Giacoma Casanovy v Duchcově.

Další tipy můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí.  

Foto: Horní Hrad.