e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Skejtové závody a Midi lidi v Chomutově

publikováno: 10.6.2014, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Občanské sdružení Kuprospěchu odstartuje v sobotu 14. června už pátý ročník chomutovských závodů ve skateboardingu. Noc před tím organizátoři zvou do chomutovského Švermáku (pizzeria Grande) na koncert kapel Midi Lidi, Manon Meurt, 0100 a Ventolin.

Skejtové závody začnou v sobotu 14. června od 13,00 hodin v areálu skate parku na Kamenném vrchu. Ti nejlepší ve streetu a bowlu (bazén) si rozdělí 6000 Kč a věcné ceny, zápisné je zdarma a provádí se na místě. Celé odpoledne hudebně podpoří DJ Ichbin. 

Páteční koncert navazuje na obvyklou dramaturgii Kuprospěchu, kdy etablované představitele nezávislé scény (držitelé Českého lva Midi lidi či Ventolin) v programu doprovází progresivní tvorba dosud méně známých formací - Manon Meurt, 0100. 

„Tradice skejtových závodů začala ještě v bývalém kině Evropa, kde měli místní skejtři skvělé zázemí a krytou rampu, která unikátně umožňovala věnovat se tomuto sportu i v zimním období. Prostory kina již bohužel neexistují, ale tradice úspěšně přetrvává, a to i s účastníky z Německa, s nimiž spolupracujeme i na dalších projektech," řekl k tomu Petr Karásek z pořádajícího občanského sdružení Kuprospěchu.