e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Carbonia Cup v Mostě podruhé ve stylu Edera Days

publikováno: 10.6.2014, kategorie: Sport, autor: Vláďa Rožánek

Sdílet: facebook twitter google+

Třetí letošní dostavení si dají jezdci Carbonia Cupu a tentokrát se již podruhé podívají do Mostu ve středu 11. června. Diváci mají vstup do depa zdarma, tribuny zůstanou zavřené.

Třetí závod Carbonia Cupu již podruhé přivítá autodrom Most a na rozžhavené trati to bude o něčem jiném, tedy pokud vedra do středy vydrží. Pozitivní překvapení připravil seznam přihlášených jezdců, kterých je závod od závodu více. Mezi zajímavosti patří třeba Michal Došek na Peugeotu 208 Gti, pět prototypů značky Radical, šest formulí, pěkné pole cesťáků a GT vozů, ale také speciály KTM-X Bow či Caterham.

Ve skupině A pro upravené vozy zaujme 23 vozů, kde nalezneme 7x Ford Fiesta, Škodu 130 RS Petra Bořkeho, nebo osm BMW 130i. Více upravéné vozy skupiny A+ nabídnou nejen čtyři Porsche v rukou Kodídka, Galáše, Petra Nováka a Martina Jansu, ale také Ultimu GTR Lukáše Urbana, dva Mustangy, ale také Michala Doška na Peugeotu 208 Gti, či Michala Petrů na BMW z týmu Autodoplňky.cz.

Skupina B pro sériové vozy přiveze do Mostu například Strzesaka z Polska na VW, Hostovského s Audi TT, Petrydese s Nissanem 350Z, Marečka s Nissanem GTR, ale také Porsche Bartáka, Sedláka, či Širokého. Skupina C se dělí na Caterhamy a skupinu C+,kde pojedou Radicaly a KTM-X Bow.

Speciály tak čítají velmi slušné pole, tak jako tomu bylo v Mostě a na Slovakiaringu. V Caterhamech se představí Rejmann, Kwolek, Bláha, Kočka, či Axman. Zajímavé budou prototypy Radical, kde pojede Čupr, Bláha, Příhoda, Ragan a Koller. Za nimi nezůstanou pozadu ani KTM X Bow, jejíž největší hvězdou má být Sergei Paulavets z týmu RTR. Ve formulích skupiny D nebude chybět jeden z nejrychlejších jezdců Filip Zelenský s Dallarou F3 Mugen, vítěz ze Slovakiaringu Lumír Vaszily, Miroslav Veselý s NF 1400, či Pavel Langer a Igor Lešínský, které známe především z republikových závodů divize 3.

Tréninky a kvalifikace začínají v devět, závody pak od 15,40 hodin.