e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ústecký Útulek Fest má občanku

publikováno: 10.5.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Emilio Dvořák

Sdílet: facebook twitter google+

Mezinárodní 15. ročník benefičního open air Útulek Fest 2016 mění dosavadní červnový termín na květnový: Počtvrté se vrací na ústecký hrad Střekov a celkem potřetí bude dvoudenní akcí s možností nocležení i parkování (zdarma). Startuje v pátek třináctého pod collegiální vlajkou ÚSTÍ BEATS Open Air III.

Předprodejní vstupenka stojí 150 Kč, stejnou částku utratíte na místě za 1 den (za oba pak 200 Kč). Děti do 13 let a ZTP mají vstup zdarma.

V pátek střekovskou skálu rozezní: Boring - čerstvá punková krev ústecká, berlínští Stumbling District (s ústeckým dobrovolníkem Kjellem), Voxelův stále slavnější kolega Pokáč, 30 let punk-folkovou scénu brázdící Znouze a veselí černošickobalkánští Timudej s novou deskou „Ještěně“.

V sobotu 14. 5. se rozroste festival o malou scénu: v pivním stanu se představí 6 převážně folkových jedinců i duo DJ‘s. Oba festivalové dny končí přesně o půlnoci a uvádí je (pátým rokem) EŇO ŇUŇO dvojice Vašek & Kytice.

Program na hradním parkovišti je připraven s ohledem na dětského, resp. rodinného návštěvníka. Zabaví ho různé aktivity: malování (např. zvířátek) na plachty, čoko dílnička v režii BON-BONu, prohlídka zákoutí středověké zříceniny, nebo výlet lesem na nedalekou vyhlídku Malé Sedlo...

Velkou scénu hradního nádvoří nakopnou „mladí & ústečtí“ Cherry Owl, o finiš se postarají rap/metalisti Hectic. Tahákem jsou dvě z nejznámějších českých punkových ikon: Totální nasazení a E!E. Reggae pohodu nastolí „Uragáni“, přitvrděj předskokani Metallici, Slayer a Megadeth - Destroyself. Z Teplic dorazí Sorry holka, od Prahy Fellas - Akademií populární hudby zvolený Objev roku 2011. Mezi Rakouskem, Německem a USA rozkročení Contrails dovezou dream-pop. Drážďany zas vyšlou ska-polku v podání Offbeat Cooperative!

Na Útulku se prezentují i naši nejlepší čtyřnozí přátelé z Ústí (sobota) i Řepnice (pátek). Festival je benefiční. Po uhrazení výdajů mění finance v pytle granulí a ty předávají pořadatelé zástupcům zařízení v Ústí (Centrum pro zvířata v nouzi - paní Ježková), Řepnici na Litoměřicku (Psí domov - paní Maskulanisová) a „kočičímu“ sdružení Fousek na Teplicku (dámy Šiková a Málková). Výtěžek ročníku 2015 činil 30.000 Kč (= cca tuna krmení), celkové skóre za uplynulých 14 let pak dělá 400.000 Kč.