e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Benefiční muzikálový galavečer Horečka sobotní noci v mosteckém divadle

publikováno: 10.5.2016, kategorie: Hudba, autor: Tereza Braumová

Sdílet: facebook twitter google+

V neděli 15. května ovládne Velký sál Městského divadla v Mostě Horečka nedělní noci. Výtěžek z představení bude věnován nadačnímu fondu AutTalk a Terezce Vágnerové. Diváci se mohou těšit na známé písně v podání českých umělců, například Václava Noida Bárty, Ondřeje Rumla či Olgy Lounové. 

Dále vystoupí Hana Holišová, Petr Kutheil, Leona Gyöngyösi, Hana Seidlová, Pavel Režný, Petra Vraspírová, Michael Kluch, Gygy Gyöngyösi, Václav Tobrman, Veronika Mertová, Ema Katrovas, Jana Trojanová, Michael Vykus, Miroslav Dvořák, Radim Madeja, Tereza Vítů, Lilian Fischerová, Michal Krupa, členové MDM: Jakub Koudela, Michaela Krausová, Jan Beneš, Regina Razovová, Michal Pešek, Matyáš Procházka, Václav Vlas, Pavel Čirip, STORM Ballet Plzeň a Taneční škola Filip Gregoriades, taneční skupina The F.A.C.T. 

„Bude to jedinečné představení sestavené z hudebních čísel v podání známých osobností, z nichž většina bude v Mostě poprvé. Podařilo se nám dát dohromady několik složek – herce, zpěváky, tanečníky i choreografy, kteří se sejdou za účelem vytvořit něco, co ve finále pomůže. Je krásné, že akce bude mít nejen uměleckou hodnotu, ale i dobročinný přesah,“ popsala galavečer organizátorka a choreografka akce, která je zároveň členkou mostecké činohry, Lilian S. Fischerová.

Co vše se může stát během jedné nedělní noci v opuštěném baru, kde kdysi bývalo až nebývale živo? V tomto magickém opuštěném prostoru, plném vzpomínek, ožívá dávno zašlá sláva pěveckých hvězd napříč celým 20. stoletím. Potkáme tu též celou řadu lidských osudů. Proč do tohoto zapomenutého kabaretu chodí bohatý podnikatel, babička, bezdomovci, či proč si tu dávají první rande osamělí středňáci? To vše nám odhalí mladý milenecký pár, který se tu objeví čistě náhodou a během nedělní noci zažije nečekané věci. Zpěv, tanec a láska. To vše a mnohé další v jedinečném muzikálovém benefičním představení.