e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Knihovny ruší výdejová okénka a otevírají se návštěvníkům

publikováno: 10.4.2021, kategorie: Vzdělávání, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Zrušení nouzového stavu umožňuje otevřít v běžném režimu knihovny. Od pondělí 12. dubna si tak v některých knihovnách už nemusíte vybírat knihy jen po internetu, ale můžete přijít osobně - například v Klášterci nad Ohří, Postoloprtech, Lounech, Chomutově či Litvínově, v úterý se připojí také Jirkov.

Od pondělí 12. dubna bude otevřená například knihovna v Klášterci nad Ohří. Povinností jsou respirátory a v každém oddělení knihovny můžete být jen pět návštěvníků. "Vzhledem k dlouhodobému omezení očekáváme zvýšený zájem o návštěvu knihovny, proto prosíme o trpělivost či doporučujeme návštěvu knihovny až v odpoledních hodinách, kdy chodí méně čtenářů, případně návštěvu knihovny odložte na další půjčovní dny, abychom se vám mohli při výběru knih lépe věnovat," žádají knihovnice z Klášterce nad Ohří.

Ve stejný den se otevře také knihovna v Postoloprtech, která bude přístupná v pondělí a středu od 10,00 do 17,00 hodin, v úterý, čtvrtek a pátek do 16,00 hodin. I zde platí omezení počtu návštěvníků - pět v knihovně a dva v infocentru.

Litvínovská městská knihovna se vrací k běžnému provozu od pondělí 19. dubna.

Návrat do běžného režimu půjčování knih už ohlásila také Městská knihovna Louny, otevřeno bude mít ve všední dny od 9,00 do 17,00 hodin a v sobotu do 12,00 hodin. Nadále můžete využívat i služby výdejového okénka a rozvozu knih domů.

Chomutovská knihovna včetně svých poboček Březenecká a kino Oko se otevře 12. dubna. Zatím nebudou k dispozici kopírovací služby, studovna a přístup k PC. O den později, tedy 13. dubna, si můžete přijít vybírat knihy do Městské knihovny v Jirkově. Počet osob bude omezen, stejně jako možnost přístupu k internetu ve studovně.

Další knihovny ještě o případném otevření svých prostor pro návštěvníky neinformovaly.

Ilustrační foto: Pixabay.com