e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam bezpečně do přírody: Procházka i pořádná túra

publikováno: 10.4.2020, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Dnešním výletem za čerstvým vzduchem se vracíme do Krušných hor. Připravili jsme pro vás krátkou vycházku, kterou lze zvládnout i s kočárkem nebo odrážedlem, ale i pořádnou túru. Cesty opět vedou lesem, téměř mimo civilizaci.

Pobyt v přírodě je zásadní pro naši iminutu a pomáhá i naší psychice zvládnout současné náročné dny. Vydejte se proto s námi bezpečně do přírody. Další informace o tom, proč jsme začali zveřejňovat tyto tipy najdete v článku Kam bezpečně do přírody: Série tipů na výlety.

Startovním místem výletu jsou Rudolice v Horách, které leží ve vrcholové partii chomutovské části Krušných hor. Malá obec s několika domy leží při cestě z Jirkova do Hory Svaté Kateřiny, kousek od Lesné. Na křižovatce s odbočkou na Lesnou se vydáme opačným směrem - vlevo a dojedeme za poslední domy k závoře. Tam u odpočívadla je možné nechat auto. Pokračujeme za závoru po modré a na křižovatce odbočíme vpravo, kde leží náš cíl - Rudolický rybník. Vedou zde asfaltové cesty, takže si můžete procházku libovolně protáhnout.

Pro zdatnější turisty nabízíme delší cestu. Z Rudolic jdeme stále po modré a tzv. Gabrielině stezce až k Načetínskému potoku. Podél státní hranice dojdeme na okraj obce Brandov. Zde se od modré odpojíme a pokračujeme do kopce po naučné stezce Gabrielka vpravo. Projdeme kolem lyžařského vleku až opět narazíme na asfaltovou cestu. Naučná stezka zde pokračuje vlevo, my však půjdeme rovně po cestě zvané Valtrovka. Ta nás dovede až k Rudolickému rybníku. Trasa měří asi 17 km a je vhodná i pro cyklisty.

Jak bezpečně vyrazit na výlet nebo procházku? Pokud je to možné, vyhněte se hromadné dopravě. Budeme vám nabízet tipy jako pro motorizované, tak krátké výlety přímo z měst. Choďte pouze v úzkém rodinném kruhu, nepřibírejte žádné přátele nebo sousedy či spolužáky vašich dětí. Než opustíte území obce, mějte na sobě vždy roušku. Vezměte si s sebou vlastní zásobu jídla a pití - restaurace jsou zavřené a do místních obchodů nechoďte. Pokud na cestě někoho potkáte, poodejděte z cesty a vyhněte se. 

Užijte si pobyt v jarní přírodě a hodně zdraví!