e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Uhelné safari láká návštěvníky z celé Evropy

publikováno: 10.4.2018, kategorie: Turistika, autor: Romana Tolášová

Sdílet: facebook twitter google+

Ani po devíti letech neklesá zájem o Uhelné safari na Mostecku. Ročně využijí možnost prohlédnout si šachtu a obří stroje v provozu asi tři tisícovky návštěvníků z Česka i z různých koutů Evropy. Těžební společnosti proto zahajují další sezonu exkurzního cyklu. Květnové a červnové termíny prohlídek si můžete rezervovat již od 1. dubna.

Rezervační systém je zpřístupněn na webu www.uhelnesafari.cz, kde zájemci najdou i všechny informace o Uhelném safari 2018, které potrvá od 2. května do konce září. „Sjednotili jsme vstupné, už nerozlišujeme hlavní sezonu. Jiné organizační změny neplánujeme,“ uvedla Gabriela Sáričková Benešová, tisková mluvčí Seven Energy. 

Po loňském zájmu o novinkové turistické známky Uhelného safari budou i letos informační centra v Mostě a Litvínově pokračovat v jejich nabídce. Jako turistické lákadlo se Uhelné safari ujalo zejména mezi tuzemskými návštěvníky, kteří nejčastěji přijíždějí ve dvojicích či v menších skupinách. Mezi zahraničními zájemci převládají větší kolektivy hlavně studentů nebo odborníků. „Nejvzdálenější návštěvníci loni přicestovali až z Kanady, z Evropy k nám zamířili z Belgie, Německa, Polska, Francie a Velké Británie. A přihlásili se nám už i první letošní zahraniční zájemci, což jsou studenti geologie z britské Sheffield Hallam University,“ zmínila mluvčí.