e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Novinky fun arény: delší a rychlejší motokárová dráha

publikováno: 10.4.2017, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

S příchodem jara ožívá každoročně v areálu mosteckého autodromu také Fun aréna. Její návštěvníci se mohou těšit na novinky, jichž se dočká zejména motokárová dráha. Bude delší a rychlejší. Dětské dopravní hřiště zaplní znovu po zimním období zejména děti s učitelkami z mateřských a základních škol. Využívají ho ale stále častěji i děti, jež doprovázejí na autodrom jejich rodiče či prarodiče.

Motokárovou dráhu a sousední offroadovou trať pro čtyřkolky převzal nově pod svá křídla David Friček, organizátor oblíbených mezinárodních závodů amatérů v cestovních a formulových vozech na okruzích Carbonia Cup. „Současnou motokárovou dráhu prodloužíme a vybudujeme rychlejší pasáže. Do budoucna počítáme i s jejím přemostěním. Zážitkem bude také svezení v motokárách Sodi 200 RX7 a Sodi 270 RXZ s motorem Honda. Vozový park čítá deset strojů, díky speciálnímu designu má RX7 rafinovaný a sportovní vzhled,“ vyjmenoval novinky.  

Friček upozornil, že motokárová dráha v areálu autodromu bude jedinou ve městě. „Svou činnost v prostorách bývalého podniku Severografia v městské části Velebudice ukončím. Motokárová dráha jako součást centra motoristického sportu má svou logiku, věřím, že klientela se výrazně rozroste. Už jen proto, že dráha bude výrazně kvalitnější než dosud a také nabídka techniky je špičková,“ doplnil.

Zájem je také o dětské hřiště. Od jara do podzimu loňského roku se na něm vystřídaly děti s učitelkami z desítek základních a mateřských škol, a to nejen z Mostecka. A hlásí se další. „Předpokládáme, že zájem neopadne až do začátku prázdnin. S nabídkou teoretické a praktické výuky základů bezpečnosti silničního provozu zábavnou formou totiž školy obesíláme i nadále,“ uvedla manažerka provozu společnosti Autodromu Most Tereza Büttnerová.

Školním výpravám se věnuje profesionální instruktor. Nejprve v učebně ve třiceti až šedesátiminutovém bloku podle věku dětí vysvětlí principy bezpečnosti silničního provozu. Praktická část pak pokračuje na dopravním hřišti. „Vše ale samozřejmě formou hry a s pomocí omalovánek, razítek a dalších zábavních pomůcek, aby děti zaujal a udržel jejich pozornost,“ vysvětlila Büttnerová.

Dětské hřiště je dobře vybavené, a to včetně funkčních semaforů. Má navíc čerstvě obnovené dopravní značení. Jeho součástí jsou i certifikované prolézačky a skluzavka a minifotbalové hřiště s brankami. Děti si navíc nemusejí s sebou vozit vlastní kola. „Máme kola pro nejmenší děti i s přídavnými kolečky a také bicykly pro větší chlapce a dívky. Půjčujeme i koloběžky a odrážedla a samozřejmě přilby,“ vyjmenovala Büttnerová. Hřiště je otevřené po celý rok, od pondělí do neděle od 09,00 do 18,00 hodin. Více informací na webu autodromu.