e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaňský klášter v sobotu odhalí, co našli restaurátoři

publikováno: 10.4.2017, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jednu z posledních příležitostí podívat se do prostor klášterního kostela v Kadani, který bude tři roky kvůli opravám uzavřen, nabídne sobotní Mezinárodní den památek a sídel. Uvidíte, jak postupují restaurátorské práce. Vstup na prohlídky je 15. dubna zdarma.

V rámci akce Brány památek dokořán se vloni návštěvníkům mimořádně představil varhanní kůr Františkánského kláštera, jenž do obvyklých prohlídek objektu není z technických důvodů zařazován. Letos si návštěvníci mohou bezplatně projít další prostory kláštera, které procházejí restaurováním. "Většina klášterního kostela bude od letoška na tři roky pro veřejnost uzavřena kvůli nadcházejícímu kompletnímu restaurování. O bílé sobotě tak nastává zajímavá příležitost prohlédnout si chrám, než změní svou podobu tím, že se na jeho stěnách po třech staletích znovu objeví překrásné malby," informovali pořadatelé.

Prohlídky budou probíhat každou celou hodinu od 10,00 do 17,00 hodin. Kapacita jedné návštěvnické skupiny je omezena na 30 lidí, vstup je zdarma.