e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kamil Střihavka fotil na autodromu kalendář pro ohrožené děti

publikováno: 10.4.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Lada Laiblová

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecký Autodrom a dvojnásobný vítěz Evropského poháru cestovních vozů a dvojnásobný vítěz ankety Zlatý volant, profesionální jezdec Petr Fulín podpořili během akce The Most AUTOSHOW #1 Fond ohrožených dětí. V tomto roce vzniká v Ústeckém kraji unikátní kalendář na rok 2016 s názvem O snech. Na kalendáři se podílejí známé osobnosti ze společenského života, které mají kořeny v Ústeckém kraji.

„Projekt vznikl na podporu a zachování azylového zařízení Klokánek, které spravuje Fond ohrožených dětí,“ vysvětlila jedna z organizátorek akce Renata Vítová z občanského spolku Kouzelná jiskra. „Jednotlivé osobnosti se na kalendář fotí s dětmi, které v současné době žijí v Klokánku v prostředí, které je pro ně blízké,“ doplnila Vítová. 

Na focení do kalendáře také kývl teplický rodák Kamil Střihavka, který je také již několik let patronem Klokánku v pražské Hostivaři. Jako kulisu si vybral Autodrom Most. „Kdysi jsem tu jezdil a právě závodní prostředí mi přišlo ideální. Tak jsem oprášil svou kombinézu a helmu,“ uvedl Kamil Střihavka s tím, že dobré věci by se měly co nejvíce podporovat. Zpěvák je také již několik let patronem Klokánku v Hostivaři.

Bez toho správného závodního auta by ale fotografie nemohla vzniknout. Nebyl by to Petr Fulín, který má srdce na správném místě a jeho nový SEAT Leon Cup Racer k focení zapůjčil. Tím se stal nedílnou součástí kalendáře, který se svého křtu dočká v srpnu tohoto roku právě na Autodromu v Mostě. 

Autodrom Most fotografii s Kamilem Střihavkou a dětmi adoptuje a tím finančně podpoří tato zařízení. Výtěžek z prodeje charitativního kalendáře O snech, se předá přímo zástupcům Fondu ohrožených dětí na podzim v pražské Lucerně. 

Na projektu se dále podíleli osobnosti jako Josef Vojtek, Lucie Králová, Jiří Šlégr, Lenka Taussigová, Simona Baumrtová, Gabriela Soukalová, Pavel Verbíř, David Deyl, Veronika Kašáková nebo Michaela Marková. Důležitou roli fotografa na sebe vzala Lenka Seďová. 

Poděkování patří také firmě Sparco, která zapůjčila dětem k focení závodní kombinézy.