e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Prázdniny v zooparku: Na den sedlákem nebo zachraňování světa

publikováno: 10.3.2021, kategorie: Pro děti, autor: Helena Hubáčková

Sdílet: facebook twitter google+

Zoopark Chomutov vyhlásil termíny pro letošní příměstské tábory. Určené jsou pro děti od 6 do 13 let. První turnusy začínají 12. července a poběží celé letní prázdniny. V minulých letech byly termíny vždy velmi rychle rozebrané, není ale jasné, jak budou rodiče reagovat v této nejisté době. Volných termínů je zatím dost.

„Řada maminek i tatínků se nás už na letní tábory ptala,“ potvrzuje zájem ze strany rodičů ředitelka zooparku Věra Fryčová. „Jsou zvyklí, že je vypisujeme vždy na přelomu února a března a termíny si ostražitě hlídají,“ dodává s tím, že spousta dětí se na tábor vrací několik let za sebou.

Letos je v plánu sedm pětidenních táborových turnusů, první začíná 12. července a poslední proběhne závěrečný prázdninový týden. Základnou táborníků bude jako každý rok budova Ekocentra, děti však většinu času stráví venku na čerstvém vzduchu. V programu se objeví všechny zážitky, které nabízí areál zooparku i jeho okolí – krmení zvířat, jízdy na ponících, jízda Safari expresem i zoovláčkem nebo koupání v Kamencovém jezeře. Děti navštíví také psí útulek či záchrannou stanici pro handicapovaná zvířata.

Novinkou budou celotáborové hry s odměnami na konci každého turnusu. Bude jich několik. „Při jedné si děti hravou formou vyzkoušejí každodenní práci staročeských sedláků, při další budou různými způsoby pomáhat chránit naši planetu,“ naznačila ředitelka náplň připravených her.

Režim tábora bude obvyklý – ráno v 7,30 hodin budou mít táborníci sraz na parkovišti u horní brány, na stejném místě si je budou rodiče vyzvedávat odpoledne v půl páté. Cena jednoho turnusu je 2 100 Kč, zahrnuje potřebné vstupy a jízdné, obědy a pití. Organizátoři však rodičům doporučují, aby dětem přibalili ještě svačinu. „Při dovádění venku jim rychle vyhládne,“ potvrzuje Věra Fryčová. Přihlášky je možné již nyní vyplnit online na webu zooparku, platbu bude možné uhradit i elektronicky.