e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tepelnou Pohodu do škol čeká další inovace

publikováno: 10.3.2017, kategorie: Vzdělávání, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Po třech letech fungování projektu „Nebojte se matematiky“ se Tepelná pohoda do škol dočká další inovace. Už od dubna letošního roku se mohou studenti z regionu těšit na nový vzdělávací program s názvem „Budoucnost v United Energy“.

Vzdělávací program pro základní školy regionu v rámci projektu Tepelná Pohoda do škol odstartovala společnost United Energy již v roce 2008. Původní program, jehož cílem bylo především seznámit děti s principem výroby elektřiny a tepla a doplnit tak výuku na školách o praktické ukázky, byl po pěti letech nahrazen projektem „Nebojte se matematiky“. Jeho úkolem bylo přesvědčit studenty, že matematika není jen abstraktní věda, které je třeba se bát, ale že je součástí běžného života a může být i zajímavá.

„Po třech letech fungování projektu Nebojte se matematiky, se Tepelná pohoda do škol dočká další inovace. Od dubna jsme pro studenty středních škol s technickým zaměřením a gymnázií připravili nový program Budoucnost v United Energy, jehož cílem bude nejen rozšířit výuku na školách a ukázat studentům jak vypadá reálný provoz teplárny, ale zároveň u nich vzbudit zájem o pokračování ve studiu technických oborů na VŠ, ukázat jim možnost uplatnění v teplárně a získávat v nich budoucí zaměstnance,“ osvětlila nový program Miloslava Kučerová, mluvčí teplárenské společnosti.

Učitelé si zároveň odnesou CD s krátkým videofilmem o vybraných profesích v United Energy. Projekt v nové podobě odstartuje již začátkem dubna tohoto roku. Bližší informace budou zveřejněny v průběhu března na webu www.tepelnapohoda.cz v záložce „… do škol“.

V loňském roce navštívilo komořanskou teplárnu, v rámci projektu Tepelná Pohoda do škol, 261 studentů. Od počátku zahájení vzdělávacího programu v roce 2008 prošlo areálem společnosti United Energy více jak 2 000 dětí středních, základních i mateřských škol regionu Mostecka, Litvínovska a Chomutovska.