e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vítězka Superstar Sabina Křováková vystoupí v Žatci

publikováno: 10.3.2016, kategorie: Hudba, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Mladá talentovaná zpěvačka Sabina Křováková, která zažila během své začínající kariéry již mnoho úspěchů i pádů, přijede v pátek 18. března do Žatce. Začínala v regionu severních čech, kde několik let zpívala z kapelou Aku – Aku. V roce 2013 se účastnila soutěže Československo hledá Superstar. Po konkurzu se dostala do finále a zejména díky velkému zájmu diváku tuto soutěž vyhrála. 

Sabina zaujala Lucii Bílou i Daniela Landu, kteří ji pozvali jako předskokana a hosta na svá tour v roce 2014. První v hitparádách po soutěži boduje singl Skřítek. Z vítězství v takové soutěži se ale dlouho žít nedá. 

Po vítězství pomalu rozjíždí sólovou dráhu, kvůli níž vzdala i studium na Universitě Jana Evangelisty Purkyně obor Popularizace hudby a přestěhovala se do Prahy. Sestavila si kapelu, v níž se doprovází na elektrickou kytaru a pro kterou píše písničky. Její pěvecký projev charakterizuje zdrsnělý hlas, pro nějž dostala přezdívku „Jopli“ podle jejího vzoru Janis Joplin. V soutěži dokonce zpívala i její největší hit Cry Baby, které se pak objevilo i na „povinném“ albu pro vítěze soutěže. Janis Joplin je prý fascinována už od 12 let, kdy ji poprvé slyšela.  

Nové autorské album s názvem „Sirkama“ si získává většinou velice kladné recenze. Z tohoto alba již postupně zařazují písně také česká rádia. Velkou oblibu mezi posluchači mají zejména skladby Louky, pole, lán a Sen. Pro rockové fanoušky je nasazen také singl „Prstýnek“. V těchto dnech již byly natočeny také videoklipy k zmiňovaným písním.  

Na koncertních plakátech se objevuje pouze jméno Sabina, což je ovšem název kapely ve složení Sabina Křováková - zpěv, kytara, Jakub Šindler – bicí, David Herzig – baskytara, Tomáš Fuchs – kytara.

Sabina v roce 2016 vyráží se svou kapelou na koncertní vystoupení. Poslechnout si ji budete moci 18. března v Lidovém domě v Žatci nebo dále na letních festivalech jakou jsou Touchen Fest Touchlovice,  Zahájení Lázeňské sezony Teplice a mnoha dalších. Na podzim se pak připravuje turné po menších klubech.