e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V pevnosti Königstein se sejdou hráči Carcassone

publikováno: 10.2.2014, kategorie: Vzdělávání, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

První významnou akcí roku 2014 na pevnosti Königstein v Saském Švýcarsku bude tradiční setkání fanoušků hry Carcassonne, které se uskuteční tuto neděli 16. února. V pevnosti se můžete setkat přímo s vynálezcem této populární stolní hry, Klausem-Jürgenem Wrede. V dubnu se pak otevře velká výstava děl, inspirovaných pevností, která bude zahrnovat i návštěvnické fotky.

V dubnu se v prostorách pevnosti Königstein v Saském Švýcarsku otevře velká výstava, která představí sbírku děl, inspirovaných právě touto mohutnou pevností. Na výstavě „Nejkrásnější v celé zemi - pevnost Königstein v zrcadle umění“ se budou kromě věhlasných umělců historie podílet i návštěvníci - ve foyeru výstavy chtějí pořadatelé vystavit kolem 240 fotografií, pořízených současnými amatérskými umělci s fotoaparáty.

Další akcí pro veřejnost, kterou správci pevnosti nad řekou Labe plánují, bude u příležitosti 1. června, Mezinárodního dne dětí, pohádková rodinná slavnost k vidění, poslouchání a zapojení se pod názvem „Byla jednou jedna….“ Ve dnech 21. a 22 června budou opět pevnost Königstein dobývat Švédové. V pevnosti rozbije svůj tábor řada historických uniformovaných skupin.