e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 12. až 14. února

publikováno: 10.2.2010, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Přichází čas masopustů a my vám jich nabídneme hned několik – jako za Rakouska-Uherska bude ten kadaňský, s alegorickými vozy krásnolipský a jeden venkovský smolnický. Přidáváme i akce v lyžařských střediscích v Krušných horách a jeden neobvyklý tip na výlet do blízkého zahraničí.

Masopusty
V Kadani se chystá na sobotu 13. února masopust. Masky budou řádit už od dopoledne. Jejich vůdcem bude dobrý voják Švejk. V masce může přijít kdokoli a díky tomu vyhrát. V plánu je soutěž o nejlepší masku. Připravena je i pravá česká zabijačka a řada hudebních vystoupení. Více v pozvánce Renaty Malíkové.
Psychiatrická léčebna Petrohrad pořádá další masopustní průvod v úterý 16. února ve 14,30 hodin. Začátek průvodu u zámecké kaple.
Další masopustní veselí propukne v areálu Na Rafandě v Krásné Lípě na Chomutovsku. Vše se odehraje v sobotu od 13,00 hodin, kdy vyjdou z Krásné Lípy masky a muzikanty. Přidat se můžete kdekoliv cestou do Strážek a zpět Na Rafandu. Chybět nebudou alegorické vozy a dobré jídlo a pití.
Průvod projde v pátek 12. března také Smolnicí na Lounsku. Sraz masek, které projdou Smolnicí, je od 15,30 hodin u obecního úřadu. Večer pak na zábavu v uliích naváže od 20,00 Maškarní ples v kulturním domě Smolnice.

Plesy, bály, karnevaly
Dům dětí a mládeže "Sluníčko" Duchcov pořádá 13. února svůj třináctý společenský ples. Koná se od 20,00 hodin v DK Duchcov, v programu je vystoupení mažoretek, ukázky tanců, hraje skupina Basic.
Hotel Cascade v Mostě pořádá tradičně-netradiční dvoudenní Staročeský ples, který se bude opět konat ve všech prostorách hotelu,  tentokrát však  dva dny, a to v termínu 12. až 13.února. Začátek je v 19,00 hodin, hrát bude Queen Revival Princess a chybět nebude ani staročeská kuchyně.
V sobotu 13. února má v Repre v Mostě svůj reprezentační ples uhelná firma Czech Coal, jehož hlavní hvězdou bude opět Karel Gott.
Kulturní dům Fontána pořádá v pátek 12. února reprezentační ples města Bíliny. Hrát bude skupina Bonit a hostem večera je zpěvák Peter Nagy.
Čokoládový karňous aneb neskutečně sladký karneval je pořad pro děti a jejich rodiče s čokoládovou fontánou, z níž proudí pravá teplá čokoláda. Čokoládové soutěže a čokoládové odměny, soutěž o nejhezčí masky, tanečnice, zpěvák Fešák Píno, písničky, diskotéka, autogramiáda a neskutečná zábava – to vše čeká děti 14. února v KD Fontána v Bílině.
Sbor dobrovolných hasičů Smolnice pořádá v sobotu 13. února od svůj tradiční hasičský ples, hraje kapela Traxas.

Turnaje ve šprtci
První kvalifikační turnaj MČR 2010 v billiard-hockeyi šprtci se koná 13. února od 10,00 hodin v základní škole J. A. Komenského v Mostě. Je určen pro žákovské kategorie. V pondělí 15.února se pak v prostorách bývalé 13. ZŠ v Mostě uskuteční Český pohár v táhlovém stolním hokeji Chemoplast. Turnaj zařazený do Českého poháru začíná v 18,00 hodin.

Koncerty
V rockovém klubu V+V v Mostě zahraje v pátek populární mostecká kapela Kutloch – se starým repertoárem v novém složení.
V pátek 12. února od 20,00 hodin začne v Orfeu v Kadani koncert skupiny Psí vojáci. Tato undergroundová sestava kolem Filipa Topola oslavila loni 30 let své existence. Předkapelu jim bude tvořit mladá kladenská skupina Zrní.
Country večer s kapelou Bašťáci z RSW začíná 13. února ve 20,00 hodin v Žatci v Restauraci Švejk (Jatky).
Městská knihovna v Chomutově (SKKS) pořádá v pátek 12. února od 20,00 hodin akustický večer. Vystoupí na něm Jakub Alexa, Tomáš Trykar, Pavel Sajner a Viktorie Kulacká.
Punková kapela Totální nasazení hraje v pátek 12. února v hudebním klubu Getiton (bývalý Sklípek) v Lounech.

Víkend s městskou policií
Tento víkend, tedy 13. a 14. února bude bílinský Dům dětí a mládeže Bílina v obležení strážníků Městské policie. Bude se tu konat Víkend s Městskou policií. Pro děti budou připravené ukázky techniky, ukázky práce psovodů, soutěž v sálovém fotbalu, beseda s preventistou Městské policie, zásady první pomoci, nebude chybět pátrací akce „ukradený telefon“ a vaření pravého policejního guláše.

Výstavy
Vernisáž výstavy velkoformátových fotografií dvou amatérských fotografů z Chomutova se bude konat v sobotu 13. února od 18,00 hodin v prostorách Music Pub Most (na tržnici). Výstava nese dost komplikovaný název „Putování aneb Z krajiny ticha přes prkna světa až do hluku opuštěných hal“.
Výstava Společenský a kulturní život v Lounech v 19. a na počátku 20. století byla otevřena minulý víkend v muzeu v Lounech. V rámci výstavy se uskuteční 18.února další ze série přednášek lounského muzea, která se zaměří právě na spolkový život v Lounech před sto lety. Samotná výstava je otevřena až do 18. dubna 2010.
Jak si představují vesmír děti z Chomutovska? To si můžete prohlédnout na otevřené výstavě ve výstavní síni SKKS v Chomutově. Výstava nese název Jsme součástí vesmíru.
V sobotu 13. února bude ve Františkánském klášteře v Kadani zahájena výstava Novodobé ostrostřelecké společnosti a jejich terče, která potrvá do 5. března.

Prohlídka letiště
Zajímavý tip na víkendový výlet nabízí Drážďany. Kromě řady památek a možností nákupů si až do 19. února víkend v Drážďanech můžete zpestřit prohlídkou letiště. Od pondělí do pátku se bude vždy v 9,30 hodin konat 90minutová velká prohlídka s návštěvou hasičské stanice (5,50 euro pro děti do 14 let, 8,50 euro pro dospělé) a vždy v 11,30 hodin 60minutová krátká prohlídka (4 euro pro děti, 6 euro pro dospělé). Na prohlídku je nutné se předem přihlásit na tel. 49 + (0)351/881-3300 nebo o víkendu na tel. +49 (0)351/881-3360. Prohlídky se konají v německém jazyce. V případě zájmu lze pro přihlášené skupiny zařídit i anglicky mluvícího průvodce.

Lyžování
Na víkend 12. a 13. února se na Klínovci chystají další velké závody v U-rampě. Při O2 Evropském poháru změří síly snowboardisté z více jak deseti zemí světa. Součástí programu budou živá vystoupení kapel. Nadšenci do snowboardingu by na Klínovci rozhodně neměli chybět ani v pátek. To se pojede mistrovství ČR v U-rampě, kterého se můžou zúčastnit i neregistrovaní závodníci. Další informace již brzy v rubrice Volný čas.
Pod názvem Volná pata se v horském středisku Klíny na Litvínovsku koná den s telemarkem. V sobotu od 10,00 do 17,00 hodin si můžete vše zdarma vyzkoušet a telemark se naučit – teoretický i prakticky a od 18,00 hodin se budou konat závody. Poté následuje party s grilováním, hudbou a tance, doplněná o soutěž v lezení na stěně. V neděli pak můžete od 10,00 hodin vyrazit na společný výlet na pásech. Podrobnosti na www.kliny.cz.

Nezapomeňte, že další akce v mnoha městech kraje jdete v rubrice PROGRAMY.