e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Víkend v Krušných horách: Menší střediska stále zavřená

publikováno: 10.1.2020, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Lyžaři v Krušných horách stále čekají na sníh. Oteplení a déšť ještě zhoršil už tak nevalné podmínky v horských střediscích. Krušné hory tak na víkend nabídnou jen pár kilometrů sjezdovek. Běžkaři si zatím musejí počkat.

Nejlepší příležitost k lyžování nabízí Klínovec, kde je aktuálně v provozu asi 15 km sjezdovek, a to denně od 9,00 do 16,00 hodin. Otevřena sjezdovka Rondo, která propojuje Klínovec s Neklidem a lanovou dráhou Prima Express, dále Pařezovka, Přemostěná, U Zabitého, Dámská, Pod Zámečkem, Slalomák, na Neklidu Moser a dále Za Prahou a Hranice. V provozu Cinestar Snowpark na Neklidu. Jezdí už také všechny skibusy. Večerní lyžování nabízí sjezdovka pod Zámečkem ve středu, pátek a sobotu od 16,00 do 21,00 hodin.

Také Novako na Božím Daru včetně snowtubingu jsou v provozu, lyžuje se denně od 9,00 do 16,30 hodin, večerní lyžování dle aktuálního počasí. Na sjezdovkách leží od 20 do 50 cm sněhu. Velmi omezené podmínky nabízí Bublava, kde leží asi 20 cm technického sněhu.

Sport areál Klíny má aktuálně asi 30 cm převážně technického sněhu a jednu sjezdovku v provozu. Jezdí vlek K1 Poma denně od 9,00 do 16,00 a od 17,00 do 20,00 hodin, v provozu též lyžařská škola a půjčovna.

Centrum Bouřňák na Teplicku plánuje provoz v pátek 10. ledna od 17,00 do 21,00 hodin, v sobotu a neděli pak od 9,00 do 16,00 hodin, a to vždy na sjezdovce Údolíčko. 

Ve skiareálu Alšovka u Klášterce nad Ohří je již upravena jedna sjezdovka, zatím ale není jasné, zda bude možné provoz kvůli oteplení a dešti zahájit. Pokud se počasí umoudří, stane se tak v sobotu 11. ledna. Aktuální informace na www.alsovka.cz.

Jen asi 15 cm sněhu leží na sjezdovce v Telnici, v provozu je jedna sjezdovka od 9,00 do 16,00 hodin.

Běžeckých tratí je zatím k dispozici poskrovnu, pouze v okolí Horní Blatné a Bublavy v Karlovarském kraji a několik v saském Oberwiesenthalu. V ostatních lokalitách zatím chybí dostatek sněhu pro úpravu stop.