e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zimní pohádka v pevnosti

publikováno: 9.12.2013, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Návštěvu kouzelného vánoční trhu v pevnosti Königstein v Saském Švýcarsku by neměl vynechat nikdo, kdo má rád předvánoční čas. Ve spoustě stánků prodavači nabízejí výrobky místních umělců a lákavé dobroty. Atmosféru vánočního trhu podtrhuje vánoční hudba na trhu a v Posádkovém kostele, kejklíři a humorná divadelní představení pro velké i malé. V pevnosti se trh nazvaný Zimní pohádka koná každý adventní víkend vždy od 11,00 do 19,00 hodin.

Vánoční trh probíhá nejen ve venkovních prostorách mohutné pevnosti, ležící vysoko nad řekou Labe, ale také v podzemních kasematách. Zde vznikl poetický vánoční svět plný zářicích hvězd a stánků s vánočním zbožím. Všude se prodávají i dobroty - svařák, vánoční štoly a klobásy. V prostorách pevnosti si můžete prohlédnout betlém s živými zvířaty, vánoční pyramidu, zvláštní adventní kalendář, měřící přes sto metrů, který se nachází v kasárenských oknech.

Během adventních víkendových dnů bude probíhat také program. Každou neděli se koná v Posádkovém kostele ve 12,00 hodin koncert. V půl čtvrté odpoledne navštíví děti Vánoční muž. Pro děti je navíc přirpavena dětská železnice a výtvarná dílna.

Vstupné do pevnosti je 7 EUR, pro děti 5 EUR, rodinné vstupné 18 EUR. V ceně je prohlídka všech výstav.

Pevnost Königstein patří k symbolům Saského Švýcarska. Je snadno dostupná buď po dálnici D8, odkud je značená odbočka, nebo přes Děčín a Bad Schandau.