e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec vydá průvodce po parku

publikováno: 9.11.2015, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Rekordní turistickou sezónu má za sebou město Klášterec nad Ohří. Nejvyšší návštěvnost za posledních pět let hlásí zdejší zámek, turistické informační centrum u radnice i Lázně Evženie. Také pro majitele nově otevřeného muzea hodin je první rok fungování slibný. Co se chystá na novou sezónu?

Do kláštereckého zámku zavítalo od ledna do září tohoto roku téměř 20.000 turistů, zajímal je především tzv. porcelánový okruh, tedy expozice ze sbírek Uměleckoprůmyslového muzea v Praze, který navštívila téměř polovina všech platících návštěvníků. Z vysoké naplněnosti ubytovacích kapacit jsou nadšeni také provozovatelé Lázní Evženie. „Lázeňští hosté přijíždějí nejčastěji na třídenní pobyty, v drtivé většině se jedná o návštěvníky z České republiky, jezdí k nám především střední a starší generace,“ říká ředitel Lázní Evženie Josef Kolařík

„Také v turistickém informačním centru jsme letos zaznamenali vysokou návštěvnost, loňský rekord téměř 13,5 tisíc návštěvníků bude pravděpodobně překonán,“ potvrzuje Radka Hodicová z odboru komunikace a cestovního ruchu v Klášterci nad Ohří. Do kláštereckého infocentra zavítá nejvíce turistů v době letních prázdnin. Cca 10 % tvoří cizinci, nejčastěji ze sousedního Saska.

V současné době připravuje infocentrum vydání knihy Průvodce zámeckým parkem. Ta by měla vyjít na jaře příštího roku a dozvíte se v ní celou řadu zajímavostí o zdejším dendrologickém bohatství. Současně budou v parku vyznačeny naučné okruhy, které kniha popisuje, a v galerii Kryt se na toto téma uskuteční výstava.

Již v prosinci si můžete koupit nástěnný kalendář na rok 2016, tentokrát na téma Klášterec nad Ohří dříve a dnes.