e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Sixin: R&B po česku

publikováno: 9.11.2010, kategorie: Hudba, autor: Jiří Navrátil

Sdílet: facebook twitter google+

Divadelní sezóna se v žateckém divadle letos díky rekonstrukci elektrických rozvodů poněkud opozdila, ale nic to neubírá na její pestrosti. A nepřijdete ani o oblíbené hudební večery. V úterý 16. listopadu na vás čeká mladá R&B funky kapela Sixin. Mladá kapela, která se už stihla stát na naší hudební scéně pojmem. Hráli např. po boku Daniela Bárty či Kamila Střihavky ale rockeři to nejsou.

Jejich hlavní devizou je pěvecké duo  Danni & Obey a kvalitní instrumentální výkony zbývající čtveřice muzikantů. Ale možná ještě nadto energie ne nepodobná té, která sálala z nahrávek amerických soulových interpretů. Nakonec zpěvačka Dannie má hlas i tvary Arethy Franklin.

V jejich hudbě je hodně staré soulové černoštiny, trochu hiphopového deklamování funkové neposednosti a hravosti a náznak jazzového experimentování. Dohromady to ovšem všechno dává smysl a chuť se hýbat a tančit a když to nelze, alespoň si ťukat botou o zem v rytmu hudby.

Od října je kapela na svém podzimní  Direction tour 2010. Sixin jsou nejen multižánrová ale i multigenerační kapela takže v pohodě mohou přijít mladí i se svými rodiči.

A aby se název kapely nepletl s anglickou číslovkou, vystoupení se koná 16. 11. v obvyklých 19:30.