e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V zooparku si můžete zasadit vlastní strom

publikováno: 9.10.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Podkrušnohorský zoopark v Chomutově připravil netradiční oslavu Dne stromů. Touto akcí chce veřejnosti připomenout důležitost a význam stromů. Zájemci o zasazení stromů budou mít v tento den 20. října možnost zasadit jeden či více stromů v areálu zooparku a udělat tak něco smysluplného pro své okolí.

Můžete se těšit na sázení stromů, ale také dObrodružnou hru O poklad skřítka Stromovouse, soutěže, ukázky slaňování ze stromu a možnost slaňování dětí pod dohledem profesionálních hasičů, vědomostní kvíz a vyrábění z podzimních plodů. Program začíná v sobotu 20. října v 10,00 hodin.

Pokud vás zaujala možnost zasazení stromů, můžete se zapojit několika způsoby. "V areálu je možné zasadit vlastní strom, preferujeme duby, buky, vrby, jeřabiny, lípy a javory. Jiné druhy po domluvě. Stačí nám elektronicky či telefonicky ohlásit, kdo bude sázet a o jaký strom se jedná. Pokud žádný strom nechcete shánět, po předchozí domluvě ho pro vás zajistíme. Stačí v sobotu 20. 10. na Den stromů přijít mezi 10. a 15. hodinou a strom zasadit na připravené místo. Strom můžete zaplatit převodem na bankovní účet (č.ú. 18439441/0100, variabilní symbol 201012) či hotově do rukou našeho zaměstnance, který vám vystaví na místě doklad," vysvětluje Vedoucí Ekocentra zooparku Chomutov Petra Kubíková. Ceny stromů se pohybují od pouhých 14 korun za vrbu až po 120 korun za dub letní. K sázení se ale můžet připojit také jen symbolicky. "Finanční dar je možné zaslat do 16. 10. na bankovní účet PZOO (č.ú. 18439441/0100, variabilní symbol 201012). Za vaše příspěvky zakoupíme stromy, které zde vysadí děti v sobotu na Den stromů," doplnila Kubíková.