e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mosteckou halu rozhýbe streetový tanec

publikováno: 9.10.2012, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Veronika Vopelková

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 13. října rozhýbe Sportovní halu v Mostě streetová taneční akce zaměřená na hiphopovou muziku a soutěž streetových a breakdancových choreografií a battlů. Celou akci připravují tři mladí lidé z mostecké taneční skupiny Šok crew, jejichž nápad na tuto akci byl vybrán a podpořen z projektu Think Big. Odpoledne nazvané Step by step začíná ve 13,00 hodin.

"Přihlásili jsme se proto, abychom motivovali děti potloukající se po škole mezi paneláky, něco dělat a zároveň jsme chtěli podpořit děti a lektory v neziskových organizacích v jejich aktivitách," říkají organizátoři.

V taneční soutěži se utkají zvlášť taneční skupiny a zvlášť tanečníci z dětských domovů a jiných organizací, starajících se o sociálně slabší. Toto rozdělení je důležité hlavně proto, aby si amatérští tanečníci zasoutěžili se sobě rovnými a profesionální skupiny je mohly inspirovat tak, aby si odnesly ze soutěže co nejvíce nových zážitků a poznatků. Akce by měla dále přiblížit veřejnosti hiphopovou kulturu a ukázat street dance, rap a další činnosti vyznačující se touto kulturou jako vhodnou volnočasovou aktivitu, které se mohou děti a mládež věnovat. Cílem projektu je motivovat děti a mladé lidi ze všech sociálních skupin, k účelnému a aktivnímu trávení volného času.

Soutěžit se bude v choreografiích, ale i v tanečních battlech (tanečním souboji) 1 VS 1. Do poroty zasednou přední pražští tanečníci a choreografové z Mostu. Celé odpoledne bude možné kromě tance sledovat doprovodný program. Poslechnout si diváci budou moci například B&W Crew z Mostu nebo Wildjam z Žatce. Jako doprovodný program se také představí mostecké Cheerleaders a ve vestibulu haly bude připravena pro návštěvníky akce i tanečníky možnost zaskákat si na trampolíně.

Do soutěže choreografií je možno se přihlásit do 11. 10. a do tanečních battlů až do soboty 13. 10. Více informací naleznete na www.stepbystep.cz.