e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lomský Permoník začal sloužit dětem

publikováno: 9.9.2021, kategorie: Pro děti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Za asistence dětí z mateřské školy se tento týden v Lomu u Litvínova otevřela zbrusu nová dětská herna. Bude poskytovat zázemí pro setkávání maminek a tatínků a prosto pro hraní nejmenších. Název herny Permoník upomíná na hornické tradice města i na to, že na ni přispěly Severočeské doly a.s.

herna_lom_2.jpgPodle starostky byla po podobném zařízení pro rodiny s dětmi v Lomu už dlouho velká poptávka. Nakonec se hernu v prázdném prostoru na náměstí Republiky podařilo vybudovat ve spolupráci se Severočeskými doly a.s. a za přispění Nadace ČEZ. „Bez jejich přispění bychom to nezvládli,“ řekla při slavnostním otevření herny starostka Lomu Kateřina Schwarzová. O křest herny se postaraly vedle představitelů města a firem hlavně děti z místní mateřské školy. A jen pár minut poté dorazila první maminka s kočárkem a mohla si tak s ostatními připít na zdar herny nealkoholickým sektem.

Dětská herna Permoník s kavárnou je určena rodinám s dětmi od 0 do 12 let. Otevřena bude od úterý do soboty od 9,00 do 17,00 hodin. „Předpokládáme ale, že provozní dobu upravíme podle zájmu veřejnosti, asi bude jiný v zimě a jiný v létě,“ doplnila starostka. Vstupné do herny je 49 korun.

„S Lomem spolupracujeme dlouhodobě, byť leží už mimo náš dobývací prostor, přeci jen je to blízko. Projekty, které jsme tu před 15 lety zavedli – Pomáháme a Kraj s lepší vyhlídkou - se snažíme postupně naplňovat a pomáhat tam, kde to jde a jak můžeme. Jsem rád, že zde své síly spojily doly i ČEZ a podílely se na tomhle krásném prostoru, který bude vychovávat budoucí generaci Lomáků,“ řekl před slavnostním přestřižením pásky zástupce Severočeských dolů a.s. Rudolf Kozák.