e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lounský Běh naděje 2014: Pomáháme Aničce

publikováno: 9.9.2014, kategorie: Sport, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Také v Lounech se letos uskuteční Běh naděje. Start je v sobotu 13. září a běh volně navazuje na předminulé, velice úspěšné Běhy Terryho Foxe. I tentokrát je tak smyslem akce nejen pohyb, ale hlavně shromáždit finanční prostředky. Letošního roku je to na pomoc zdravotně postižené Aničce z jižních Čech.

Anička je desetiletá veselá a chytrá dívka, která chodí do třetí třídy a bydlí s rodiči a dvěma staršími sourozenci v malém městě v jižních Čechách. Anička má vzácné genetické onemocnění spinální muskulární atrofie. Toto onemocnění se projevuje postupným ochabováním všech svalů,včetně svalů dýchacích. Anička se pohybuje na elektrickém vozíku a je odkázána na celodenní péči druhé osoby. Většinu péče Aničce zajišťují rodiče, dle finančních možností využívají také služby asistence. Do školy Aničku provází asistentka. Asistentku také využívá dle možností rodina v domácím prostředí v případě, kdy nemohou zajistit péči vlastními silami nebo si potřebují něco vyřídit. Vaše pomoc bude použita na náklady na asistentku, která stojí 4 000 korun za měsíc.

V Lounech je organizátorem akce již tradičně TJ Sokol Louny a Základní škola Jana Ámose Komenského.  Start je před školou a přihlásit se můžete do několika kategorií. Například pro seniory a rodiče s dětmi je připravena spíše procházka centrem města. Na 10 hodinu je pak připraven start hlavního Běhu naděje a v 10,30 hodin odstartuje cyklo naděje, což je nesoutěžní závod na všem co má kola.  Okruh povede centrem města a okolo hradeb. Pro účastníky je připraveno také malé občerstvení a pamětní list. A tak pro připomínku, Běh naděje v Lounech se koná již v sobotu 13. září se startem před budovou Základní školy J.A.Komenského.