e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutov přispěje rodičům na dětské kroužky

publikováno: 9.8.2016, kategorie: Pro děti, autor: Jan Rödling

Sdílet: facebook twitter google+

Od září bude město Chomutov přispívat na dětské kroužky. Rodiče mohou požádat o pět set korun na pololetí, ročně tak ušetří tisíc korun. Příspěvek platí pro děti a mládež od 6 do 18 let s trvalým bydlištěm v Chomutově.

Rodiče dají poukaz od města klubu, či organizaci, kam chodí jejich dítě a kde se platí kroužkovné. Organizace pak poukazy předá městu, které je proplatí. „Sleva bude platit u všech zájmových, sportovních, kulturních a vzdělávacích organizací ve městě. Ty doloží svoji historii, zaměření i aktivity a my to proplatíme,“ říká k tomu náměstek primátora Marian Bystroń.

Cílem je podpora volnočasových aktivit ze strany města a možná jejich rozšíření. „Nabídka kroužků v centru je pestrá, v okrajových částech města je to ale jiné. Je to příležitost pro základní školy, které by mohly pořádat více kroužků, do nichž by rodiče díky příspěvku mohli děti posílat,“ doplňuje Marian Bystroń.

Poukázky se budou rozšiřovat především přes základní školy, a to od září. Připraven bude i elektronický nástroj, aby žadatelé, které nezachytí školy, nemuseli docházet na úřad. Poukaz se dá v pololetí použít vždy u jedné konkrétní organizace.