e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vyšla kniha plná bájí o řece Ohři

publikováno: 9.7.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Kniha bájí a pověstí, které se vážou k řece Ohři, byla slavnostně pokřtěna na oslavách řeky Ohře v Kadani. Knížku pro malé i velké vydala destinační agentura Dolní Poohří k letošnímu výročí 1210 let od první písemné zmínky o řece Ohři v historických pramenech. Jejím autorem je kadaňský historik Petr Hlaváček. V prodeji je nyní na mnoha místech kraje.

Víly a vodníci, trpaslíci a draci, stateční rytíři a krásné panny, i rybáři a převozníci – to jsou hrdinové příběhů, které ožívají v knížce Řeka Ohře v bájích a pověstech od Petra Hlaváčka. 

Řeka Ohře a okolní mnohdy ještě divoká příroda se tu stává dějištěm dávných příběhů o lásce i zradě, o radostech a strastech zdejších obyvatel, kteří našli svůj domov podél Ohře. Příběhy z jednotlivých míst, která lemují celý tok řeky, zvané tajemnou královnou českých řek, jsou doplněny poutavými ilustracemi Antonína Grafnettera. 

"Kniha je k dostání na infocentrech Litoměřice, Louny, Klášterec nad Ohří, Kadaň a další místa jsou v jednání," informovala Libuše Novotná Pokorná, ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří, která knihu vydala. Stojí 150 korun.