e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na litvínovském zámku se v neděli naučíte šít patchwork

publikováno: 9.6.2016, kategorie: Výstavy, autor: Dáša Wohanková

Sdílet: facebook twitter google+

V neděli 12. června v čase od 10,00 do 17,00 hodin zve litvínovský zámek Valdštejnů na výstavu Rozmarné patchworkové léto, kterou pro připravil Patchwork klub Litvínov. V prostorách nádvoří a zámku budou vystaveny výrobky klubu, a to deky, polštáře, různé dekorace, hračky. Do výroby se můžete zapojit a naučit se klasický patchworkový vzor, připraveny budou i dílny pro děti.

V zámeckém salónku budou k vidění veselé polštářky, které ženy z klubu ušily pro dětské pacienty motolské onkologie. Po této výstavě budou předány nemocnici. Komu se tato "polštářková akce" líbí a chtěl by se připojit, načerpejte inspiraci v neděli v zámku a zapojte se! Ušité polštářky, jejichž obal i náplň (nové) musí být pratelné na 60°C, můžete přinést do zámku na podzimní Svatomichaelské slavnosti. Veselé a nápadité vyrobené polštářky zámek opět vystaví a poté předá za město Litvínov dětským pacientům.

Dále pro vás patchworkářky, které se pravidělně 2x měsíčně schází a tvoří v litvínovské městské knihovně, připravily dílnu, kde se můžete naučit jednu z klasických technik patchworkového vzoru: Babiččina zahrádka. Jedná se o ruční sešívání (materiál je zajištěn). Pokud přivedete na výstavu děti, ani ty se nudit nebudou a mohou také tvořit v dětské dílničce.

Přijďte příjemně strávit část nedělního dne, něco se naučit, načerpat inspiraci, popovídat si s šikovnými ženami nebo se jen pokochat krásnými výrobky a popít dobrou kávu na nádvoří u lípy nebo v příjemném infocentru. Pokud jste ještě nenavštívili expozice zámku, můžete to v neděli při této příležitosti napravit. Vstupné 20 Kč.