e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Součástí mosteckých Velikonoc bude rybí vaření

publikováno: 9.4.2009, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Petr Engliš

Sdílet: facebook twitter google+

V rámci konání tradičního velikonočního jarmarku v Mostě proběhne v neděli 12. duna od 10,00 do 18,00 moderovaná show věnovaná českým sladkovodním rybám zaštítěným jednotnou značkou Ryba domácí. Zájemci budou moci ochutnat pochoutky ze sladkovodních ryb, které pro ně připraví profesionální šéfkuchař Petr Stupka. Jelikož se české produkční rybářství, patřící k nejlepším v Evropě, zaměřuje především na kapra, amura a tolstolobika, bude celá prezentace věnována převážně jim. U stánku budou hostesky poskytovat informace o českých sladkovodních rybách a rozdávat informační materiály a drobné dárkové předměty. Především ženy ocení prezentace rybích receptů a rozličných způsobů zpracování rybího masa, které je z dietologického hlediska pro lidský organismus nesmírně významné, neboť složky v něm obsažené jsou pro tělo lehce stravitelné a zároveň působí preventivně proti řadě závažných onemocnění. Z kalorického hlediska je rybí maso ideální pro všechny, kdo vyznávají zdravý životní styl a dbají o svou postavu. Hlavním cílem celé akce je zvýšit zájem české veřejnosti o sladkovodní ryby a navrátit jim zasloužené místo v našich jídelníčcích. Program nezapomíná ani na nejmenší návštěvníky, pro které bude po celou dobu prezentace připravena řada soutěží. Vystoupení bude probíhat na hlavním podiu v následujících časech: 10:00 – 13:00 13:40 – 14:00 14:40 – 15:00 15:40 – 16:00 17:00 – 18:00