e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tři zoo opět nabídnou společnou vstupenku

publikováno: 9.3.2017, kategorie: Turistika, autor: Věra Vrabcová

Sdílet: facebook twitter google+

Od 1. dubna letošního roku bude opět pokračovat společný projekt tří zoologických zahrad v Ústeckém kraji. Stejně jako vloni budou mít návštěvníci možnost zakoupit si zvýhodněnou společnou vstupenku, během letní sezóny navštívit všechny tři zahrady a ještě vyhrát cenu. Předání loňských se bude konat dnes, ve čtvrtek 9. března, v zoo Ústí nad Labem.

Do projektu se zapojují všechny tři zahrady Ústeckého kraje Podkrušnohorského parku Chomutov, Zoo Děčín a Zoo Ústí nad Labem. Tím, že každá zoo má jiný charakter, chová jiná zvířata a má jinou nabídku aktivit, bude návštěva specifická a jedinečná. 

Výhodou společné vstupenky je její cena, která je o desítky korun levnější než běžné vstupné, pro dospělého činí 260 Kč a pro děti je to 140 Kč. Nabídka je omezená a v oběhu je jen 1000 kusů, které si návštěvníci nemohou zakoupit jinde než v pokladnách příslušných zoologických zahrad. Při nákupu a návštěvě každé zoo získá majitel dárek v podobě magnetky. Její motiv (zvíře) je v každé zoo jiný, ale grafické provedení je stejné, takže vlastně půjde o originální sérii. Společná vstupenka má zároveň podobu pohlednice, kterou lze pak poslat poštou. Kromě toho při návštěvě každé zoo získá příchozí na vstupenku razítko, a pokud se mu podaří navštívit všechny tři zahrady do 31. října 2017, bude zařazen do slosování o ceny. Hlavní výhrou bude víkendový pobyt v Ústeckém kraji.

V loňském roce se od června do října podařilo navštívit všechny tři zoo 176 účastníkům, kteří se tak zařadili do slosování o hlavní cenu – vyhlídkový let z letiště v Roudnici nad Labem. 

Slavnostní předání cen se uskuteční ve čtvrtek 9. března 2017 ve 14,00 hodin v ústecké zoologické zahradě, kde bude zároveň představen další ročník. Tři vylosovaní výherci z Děčína, Lenešic a Ústí nad Labem obdrží dárky z každé zoo a od Ústeckého kraj na vskutku originálním místě – přímo ve výběhu slonů za dozoru jeho dvou obyvatelek, Kaly a Delhi.