e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Michal Suchánek představí v Kadani nový film Rudý kapitán

publikováno: 9.3.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Karolína Nejepsová

Sdílet: facebook twitter google+

V úterý 15. března od 18,00 hodin chystá kino Hvězda v Kadani pro své diváky projekci nového českého filmu Rudý kapitán. Po promítání snímku bude následovat povídání s hercem Michalem Suchánkem a režisérem Michalem Kollárem, který tímto filmem debutuje.

Příběh se odehrává v létě roku 1992, půl roku před rozdělením Československa. Komunisti padli, ale za jejich zločiny nikoho neodsoudili. V téhle atmosféře se detektiv Krauz z Oddělení vražd dostává k případu umučeného kostelníka, jehož mrtvolu našli s hřebíkem v hlavě. Jeho smrt měla zůstat tajemstvím, ale Krauz se i přes varování pouští do pátrání po Rudém kapitánovi, bývalém expertovi na „konečné“ výslechy. Setkání s ním přežil opravdu málokdo. Příběh je natočen na motivy skutečných událostí podle bestselleru slovenského autora Dominika Dána. Mnohé z toho, o čem píše, jako policista sám zažil a vyšetřoval.

Hlavní roli hraje polský herec Maciej Stuhr.  Dále hrají Oldřich Kaiser, Michal Suchánek, Maciej Stuhr, Marián Geišberg, Zuzana Kronerová, Ladislav Chudík, Boris Hybner, Martin Finger a další.