e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 11. až 13. března

publikováno: 9.3.2011, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Druhý březnový víkend bude ve znamení festivalů a přehlídek – vybrat si můžete z rockové i folkové hudby, filmu a divadla. Pozvánky máme také pro milovníky zimních sportů a děti.

Vlajka pro Tibet
Happening, který má připomenout boj o osvobození Tibetu z čínské nadvlády,se koná ve čtvrtek 10. března v Teplicích. Program začíná v 10,00 hodin vztyčením vlajky před teplickou radnicí. Až do odpoledních hodin zde bude infostánek s materiály o.s. Lungta a možnost namalovat si tibetskou vlajku symbolicky křídou na chodník. Od 17,00 hodin program pokračuje v Kavárně Bárka ve Školní ulici, kde se představí různé divadelní spolky a herecká studia, Panoptiku Maxe Fishe či agentura Člověk v tísni.

Jak se budí medvědi
S jarem se v zooparku budí mědvědi a tak pro ně ošetřovatelé chystají sladké probuzení. Akce nazvaná Probuďte s námi medvědy se koná v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově v sobotu 12. března od 14,00 hodin. Kromě buzení čtveřice medvědů se můžete zúčastnit Medvědího běhu a vyhrát plyšáka.

Cestovatelská přehlídka
Podruhé se v Mostě uskuteční festival cestovatelských filmů Wordl Film 2011. Promítat se bude v kinosále Městské knihovny Most od 10. do 12. března. Ve čtvrtek od 17,00 hodin představí své úlovky z africké divočiny Rostislav Stach, v pátek ve stejný čas uvidíte film Poslední šance pro severní bílé nosorožce Jiřího Bálka. Po filmech následují besedy s autory. V sobotu od 13,00 do 16,00 hodin můžete vidět sérii filmů o Kubě, ponoru k vraku Titaniku a dokument o cestování po Aljašce American Way 4 Romana Němce. Vstupné je 40 Kč.

Folkový festiválek
Malý festival tedy Festiválek se koná v sobotu 12. března v litvínovské Citadele. Program na velké scéně začíná od 18,00 hodin. Vystoupí Nezmaři, Reliéf, Marien, Pepa Štross, Stará sešlost, Pět oříšků pro popelku a Bob a Bobci. Vstupné na místě je 200 Kč.

Lounské divadlení
O víkendu probíhá v Lounech ve Vrchlického divadle již sedmý ročník oblastní přehlídky amatérských divadel. V pátek vystoupí host přehlídky – slovenští ochotníci z Popradu, v dalších dnech uvidíte divadla z Klášterce nad Ohří, Kadaně, Litoměřic či Dobronína. Podrobnosti v článku.

Rocková přehlídka
Orfeus Rock III je název přehlídky kadaňských kapel, která začíná v sobotu 12. března od 17,00 hodin v kadaňském Orfeu. Hrát budou vždy po hodině skupiny Nomany, Ivory Gate, Hi Jack, Trüpaslik, Haj Hou a Dobrá společnost. O vítězích přehlídky rozhodují diváci.

Zábava na běžkách
Red Bull Nordix je název otevřeného závodu, určeného všem odvážlivcům na běžkách, který se koná 12. března na Božím Daru v Krušných horách. Přihlásit se do závodu můžete kdokoliv, vítáni jsou i diváci. Další podobné závody totiž můžete vidět už jen v Davosu. Netradiční trať obsahuje kombinaci všeho možného, co se dá na běžkách podnikat. Podrobnosti se dozvíte na webu soutěže.

Japonské inspirace
V pátek 11. března od 18,00 hodin pořádá Základní umělecké škola Klášterec nad Ohří ve velkém renesančním sále zdejšího zámku koncert profesionálních umělců z dalekého Japonska. Účinkují: Yasuko Tahaka – trubka, Rie Michimura – klavír.

Karneval na lyžích
Velký zimní karneval, který bude rozloučením s letošní zimou, se koná v sobotu 12. března v horském areálu Klíny na Litvínovsku. Masky, které budou navíc soutěžit o ceny, mají po celý den jízdné zdarma. Využít můžete snowboardový simulátor, děti pobaví malování na obličej. Program začíná ve 12,00 hodin, od 14,00 do 16,00 hodin se koná zimní karneval a poté zahraje skupina Flash Joy. Součástí akce jsou vepřové hody.

Koncerty
V pátek 11. března od 19,00 hodin se na Střelnici v Kadani uskuteční jediný koncert amerického zpěváka a herce Thomase Iana Nicholase v České republice. Nicholas se proslavil rolí Kevina Myerse, jedné z hlavních rolí v americké teenagerské sérii Prci, prci, prcičky. Zahrál si i v seriálu Chirurgové a v několika dalších hollywoodských filmech. Kromě filmu se věnuje i hudbě, v roce 2008 natočil první CD s názvem Bez varování.
V pondělí 14. března od 19,00 hodin můžete v kině Lípa v Duchcově slyšet vystoupení Xindl X.
V úterý 15. března koncertuje v Mostě Jiří Schmitzer. Koncert začíná v Meduze v 19.30 hodin.