e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušné hory zažijí adrenalinové závody na běžkách

publikováno: 9.3.2010, kategorie: Sport, autor: Renata Malíková

Sdílet: facebook twitter google+

Na Božím Daru si to v sobotu 13. března rozdají milovníci adrenalinu. Závod Red Bull nordix se pojede na speciální trati a je kombinací sprintu a skicrossu na běžkách. Přihlásit se do něj může kdokoli. Pro závodníky budou připraveny klopené zatáčky, skoky a dojde i na pořádné bruslení.

Soutěžící budou rozděleni do dvou kategorií – na muže a ženy. Začíná se kvalifikací. Ta se jede na čas a po jednom. Na ty, kdo se probojují mezi 32 nejrychlejších, čeká vyřazovací systém. Bojovat budou vždy tři protivníci najednou. Z každé jízdy půjdou dál jen dva nejrychlejší. Závod je otevřený i úplným amatérům. Stačí klasické běžky a hůlky.

Pro soutěžící závod začíná v 9,00 hodin. Diváci by měli za hotel Praha dorazit na 14. hodinu. Startovné je 260 korun. Pro přihlášení do závodu je potřeba odeslat přihlášku na nordix@redbull.cz. Důležité je napsat jméno, příjmení, věk a telefonní číslo.

V minulosti se za obrovského zájmu konaly tyto závody v Rakousku, Slovinsku a Švýcarsku. Právě u našich jižních sousedů se Red Bull Nordix zúčastnil i Martin Koukal, který bojoval za Česko na Olympijských hrách ve Vancouveru.