e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Valentýn není jen svátkem zamilovaných, ale i knih

publikováno: 9.2.2018, kategorie: Vzdělávání, autor: Jana Hrbková

Sdílet: facebook twitter google+

Když se řekne datum 14. února, asi si většina z nás vybaví svátek svatého Valentýna, svátek zamilovaných. Již několik let však po celém světě probíhá v tento den také International Book Giving Day neboli Mezinárodní den darování knihy. Darovat knihu nemocným dětem máte možnost v Lounech.

Jak název napovídá, jeho cílem je udělat lidem kolem sebe radost tím, že jim darujeme knihu. Tato aktivita je zaměřena zejména na děti, které bychom svým knižním dárkem měli povzbudit v jejich vztahu ke knihám a čtení. Nejde jen o to připojit se k další mezinárodní akci, ale zvláště v dnešní uspěchané a přetechnizované době bychom se měli snažit všemi možnými způsoby podporovat dětské čtenářství.

Také Městská knihovna Louny nezůstane pozadu. Knihovna již řadu let spolupracuje s Dětskou psychiatrickou nemocnicí v Lounech. Děvčata i chlapci pravidelně knihovnu navštěvují, besedují s knihovnicí a rádi si prohlížejí a čtou nabízené knižní tituly. Vzhledem k tomu, že jsou z různých míst republiky, tak si nemohou knihy vypůjčit s sebou. Nemocnice sice ve své knihovničce nabízí dětem množství knížek, ale je jasné, že nemůže pravidelně svůj knižní fond doplňovat o nové tituly. Proto, pokud máte zájem pomoci a podpořit děti z lounské nemocnice, přijďte ve středu 14. února do lounské knihovny. V dětském oddělení pak můžete odevzdat své knižní dárky pro děti ve věku cca od 6 do 18 let. Knihovna je pak dětem při nejbližší příležitosti předá. Vězte, že i malý příspěvek k našemu společnému dárku dokáže způsobit velikou dětskou radost.