e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tři přadleny usoukají novou pohádku v Divadle rozmanitostí

publikováno: 9.2.2017, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

První premiérou letošní sezóny v mosteckém Divadle rozmanitostí bude klasická pohádka O třech přadlenách. Tři svérázné sudičky svůj příběh poprvé odvypráví v sobotu 11. února, kdy si můžete vybrat z dopolední předpremiéry nebo podvečerní slavnostní premiéry.

„Tři přadleny v našem podání jsou poněkud svérázné tety, které se s oblibou pošťuchují, popíjejí kafíčko a mají talent na vyprávění všemožných i nemožných historek. Jednu z nich vám přednesou i předvedou na jevišti Divadla rozmanitostí. Srandovní i poučný příběh o líné Liduně, zoufalé mámě, krásném mladém králi a třech podivných tetách - sudičkách spatříte v originálním “country - folk” stylu, okořeněný vůní pole a skřípotem karavanu. A kdo si dosud myslí, že stařičký kolovrátek je nudný a ohraný nástroj určený jen na len, hrubě se plete. Náš kolovrátek je totiž všestranně kouzelný a “vychytaný”, a o tom se určitě přijďte přesvědčit,“ zve dramaturg Divadla rozmanitostí Jiří Ondra.

Příběh na motivy pohádky Karla Jaromíra Erbena napsala a režírovala Věra Herajtová, autorkou loutek a scény je Jana Hauskrechtová, hudbu složil Tomáš Alferi. Předpremiéra proběhne 11. února v 10,00 hodin a premiéra bude následovat od 17,00 hodin.