e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výstava kreslíře Šaška jako interaktivní hra s městy

publikováno: 9.2.2016, kategorie: Výstavy, autor: Věra Pokorná

Sdílet: facebook twitter google+

Do lounské knihovny doputovala výstava Svět podle Šaška, která představuje životní cesty a kreslířkou tvorbu jednoho z našich nejnadčasovějších a nejvlivnějších tvůrců obrazových knih ve 20. století Miroslava Šaška, který většinu svého života prožil v emigraci. Expozice je koncipována jako jedna velká interaktivní hra, která návštěvníky hravě seznamuje s Šaškovým dílem.

Instalaci tvoří jednotlivé informační a hrací moduly představující v zábavné formě Šaškových ilustrací základní městotvorné prvky, které se objevují ve všech autorových publikacích od Paříže až po Hong Kong. Skrze realistické, vtipné i naučné ilustrace Miroslava Šaška se tak návštěvníci neseznamují pouze s jeho výtvarným dílem, ale i urbanismem, historií, architekturou a obyvateli světových metropolí obecně. 

Přijďte si seznámit autorem a jeho knihami, které si můžete půjčit nebo zakoupit do neděle 6. března. V úterý 23. března bude v 10,00 hodin v kongresovém sále připravena tvůrčí dílna Evy Volfové „Loterie poznej svět“ navazující na výstavu.