e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zima v Krušných horách: Některé silnice jsou nesjízdné

publikováno: 9.1.2019, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Sněžení a především silný vítr komplikuje dopravu v horských střediscích v Krušných horách. Zcela odříznutý od světa je v tuto chvíli (středa dopoledne) Boží Dar na Karlovarsku. Ten se tuto zimu potýká s mnoha dopravními potížemi.

Asistenční služba Ředitelství silnic a dálnic informovala, že silnice II. a III. třídy v Krušných horách jsou sjízdné jen s nejvyšší opatrností, místy jsou návěje sněhu. Nejsložitější situace je v okolí Božího Daru, kde byly uzavřeny všechny přístupové cesty včetně hraničního přechodu do Německa. Podle informací z Jáchymova policie otáčí auta už u jáchymovské radnice. Zpráva z Božího Daru pak hovoří o tom, že silnice budou uzavřené zřejmě do středeční půlnoci.

Nesjízdná je také silnice od Výsluní do Vejprt přes Rusovou, dále je neprůjezdná silnice Mikulov - Nové Město na Teplicku, takže je zde odloženo dnešní lyžování na pozdější hodiny. Špatně průjezdný je též hlavní tah z Chomutova směr hraniční přechod Hora Svatého Šebestiána, který blokují kamiony. Podle informací z Vejprt je nesjízdná také silnice do Měděnce. Mezi Hájem a Hrobem na Teplicku, v místech, kde se často tvoří závěje, došlo ráno k nehodě autobusu, silnice je špatně průjezdná.

Pravidelné víkendové sněhové zpravodajství Speciálu Zima v Krušných horách přineseme ve čtvrtek.

Město Boží Dar se již celý týden potýká s dopravními problémy, kdy řidiči svými nevhodně zaparkovanými auty blokují průjezd vozidel údržby. "Vyzýváme návštěvníky centrálního Krušnohoří, aby odstavovali svá vozidla pouze na parkovištích k tomu určených," apeluje starosta Božího Daru Jan Horník a připomíná, že celodenní parkování ve městě stojí pouze 50 korun.

Foto: Město Boží Dar.