e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nový kamerový bod ohlídá i sběrače kovů

publikováno: 9.1.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Litvínovské nádraží, které je prvním místem s větší koncentrací osob při vjezdu do města a kam se stahují závadové osoby, ohlídá bezpečnostní kamera. Nový kamerový bod a alkohol tester si pořídilo město Litvínov díky finančnímu daru ve výši 250 000 korun od teplárenské společnosti United Energy.

U nádraží zároveň začínají různé pochody a shromáždění. „Absence monitoringu této lokality byla patrná. Vedení města proto uvítalo možnost vybudovat nový mobilní kamerový bod z finančních prostředků společnosti United Energy,“ uvedla mluvčí litvínovské radnice Margita Chalásová. Prostor vlakového a autobusového nádraží a jeho bezprostřední okolí je navíc terčem zájmu zlodějů kovů, protože zde má sídlo výkupna šrotu. Kamerový bod proto mimo jiné zaznamenává i sběrače kovů, kteří míří do sběrny se svými úlovky, často pocházejícími z krádeží.

Z darovaných finančních prostředků dále pořídila městská police alkohol tester od renomované firmy Dräger. „Jedná se o novější verzi certifikovaného přístroje pro zjišťování alkoholu, který používá rovněž Policie ČR. Obecně je známo, že počet skutků spáchaných pod vlivem alkoholu nebo drog má stoupající tendenci a zmíněný přístroj účelně slouží k jejich odhalování. Je to skutečně významný pomocník policie,“ ocenil dar od teplárenské společnosti velitel městské policie Zdeněk Urban.