e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na třetí adventní víkend 10. až 12. prosince

publikováno: 8.12.2021, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Měst, která pomalu oživují svůj adventní program, přibývá. Stánky, hudba a zábava vás čekají o třetím adventním víkendu na mosteckém náměstí, v chomutovském parku i litvínovském zámku. Tento víkend můžete také vyrazit na vánoční prohlídky zámku Červený Hrádek, adventní setkání na divické tvrzi či vánoční výstavu hraček v kadaňském klášteře.

Betlémská hvězda
Legendu o narození Ježíška s písničkami můžete dětem představit v sobotu 11. prosince v představení Betlémská hvězda, které od 16,00 hodin hraje Docela velké divadlo v Litvínově.

Vánoce na tvrzi
Na sobotu 11. prosince se od 16,00 hodin chystá ve tvrzi Divice na Lounsku adventní setkání s vánočním koncertem, kde zazpívá Monika Absolonová, Radka Fišarová, Berenika Kohoutová a Petra Černocká. V průběhu večera se můžete těšit také na iluzionistu Romana Štabrňáka a Sabinu Remundovou. Večerem provede Anna Šišková. Atmosféru opět umocní vystoupení dětského sboru Kvítek, rozsvícený vánoční strom i pravý vánoční trh. (na fotografii)

Prohlídky na zámku
Adventní prohlídky chystá na každou neděli zámek Červený Hrádek u Jirkova. Tentokrát budou zaměřeny na svátek svaté Lucie a jeho zvyky. Prohlídky začínají od 13,00 hodin.

Příběh hraček
Františkánský klášter v Kadani otevřel na adventní čas výstavu nazvanou Pod vánočním stromkem, která seznamuje s historií výroby hraček ve 20. století. Otevřeno je od čtvrtka do neděle je od 10,00 do 17,00 hodin.

Trhy
Kde si užít atmosféru Adventu na trzích? Stánky jsou otevřené i s programem na 1. náměstí v Mostě. V Kadani se koná Trh před radnicí a Chomutov přestěhoval své stánky i program do městského parku. Zimní farmářské trhy se konají každou neděli od 9,00 do 16,00 hodin také v Tyršově ulici v Jirkově. Menší adventní trh je otevřen každou sobotu také ve dvoře u Svatého Jakuba v Žatci. Litvínovský vánoční program se přesunul do zámku Valdštejnů a najdete ho zde, na náměstí Míru nadále zůstávají otevřené některé stánky s vánočním zbožím a občerstvením.

Adventní koncerty
V kostele svatého Ignáce v Chomutově se v sobotu 11. prosince od 18,00 hodin koná vánoční koncert Bohuše Matuše. V neděli tam na třetím adventním koncertě ve stejný čas vystoupí skupina Madrigal.
V kostele svatého Petra a Pavla v Bílině koncertuje v neděli od 16,00 hodin duo Pavel Houfek a Káča Rousová.
Z věže kostele Církve československé husitské v Duchcově zazní v neděli v 17,00 hodin adventní troubení a vánoční koledy studentů teplické konzervatoře.
V Kadani na třetí adventní neděli koncertuje v kostele Povýšení sv. Kříže Schola Gregoriana Pragensis. Začátek v 17,00 hodin.
Adventní koncerty se konají také v Klášterci nad Ohří, sobota večer patří na zámku ZUŠ a v neděli od 17,00 hodin zazní v kostelel Nejsvětější Trojice Vzpomínka na Queen v podání Yolo kvartet.
V pátek 10. prosince od 17,00 hodin zazní vánoční koncert studentů a vyučujících teplické konzervatoře v Křižově vile v Žatci.
V pátek ve 20,00 hodin začíná v The Most Café u Repre v Mostě vánoční recitál Martina Rufera.

Další akce si můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí.

Vzhledem k současné turbulentní době si prosím předem u pořadatelů ověřte, zda se akce skutečně koná a jaká budou platit opatření. Není v našich silách sledovat rychlé změny. Děkujeme za pochopení.