e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Porota vybrala nejkrásnější fotky Dolního Poohří, vyjde z nich kalendář

publikováno: 8.12.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Libuše Novotná Pokorná

Sdílet: facebook twitter google+

Pět nejlepších snímků vybrala porota z fotografií, zaslaných do soutěže Destinační agentury Dolní Poohří. Fotografové se ve středu 14. prosince dozví, kdo vyhrál poukázky na fotografické služby a další skvělé ceny. Slavnostní vyhlášení výsledků spojené s předáváním certifikátů „Poohří regionální produkt®“  se bude konat v Žatci.

Ve druhém ročníku soutěže se sešlo téměř sto snímků neprofesionálních fotografů. Nejčastějšími tématy byly příroda, včetně samotné řeky Ohře, a historické památky. Ve fotkách se promítla všechna roční období. „Stejně jako vloni použijeme vítězné i další vydařené snímky pro výrobu stolního kalendáře a kapesních kalendáříků na rok 2017,“ informovala ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří  Libuše Novotná Pokorná. 

Jména výherců se veřejnost i samotní fotografové dozví ve středu 14. prosince od 16.00 hodin v předsálí Restaurace U Orloje v areálu Chrámu chmele a piva v Žatci. Letošní ceny jistě všechny fotografy potěší – první tři obdrží poukazy na fotografické služby, dalšími cenami pak budou oceněné regionální výrobky.

„Všechny autory srdečně zvu. Součástí odpoledne bude také předání certifikátů „Poohří regionální produkt®“,“ doplnila ředitelka. Ve čtvrté výzvě si osvědčení regionální kvality odnesly originální kamenné výrobky z Evaně a léčivé zábaly Mamavis z Kadaně. Dva certifikáty převezme také hostitel – Chrám chmele a piva v Žatci, oceněný za pivní speciály a zážitkové prohlídky. Jak dodala Libuše Novotná Pokorná, taktéž certifikované výrobky a zážitky se stanou součástí připravovaných kalendářů na rok 2017.

Foto: Soutěžní snímek Štěpána Malasta, který se objeví na titulní straně kalendáře.