e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nejrychlejší pisatelé SMS dostanou mobily

publikováno: 8.12.2009, kategorie: Tipy na víkend, autor: Renata Malíková

Sdílet: facebook twitter google+

V Kadani se na neděli 13. prosince chystá soutěž v rychlostním psaní textových zpráv. Esemsekový souboj začne ve 13 hodin v kulturním zařízení Střelnice. Přihlásit se můžou děti i dospělí. Na vítěze čekají mobilní telefony. Do podmínek soutěže pořadatelé zahrnuli jen telefony s klasickou, nikoli počítačovou nebo dotykovou klávesnicí. Zakázali ještě slovník T9.

Soutěžící dostanou za úkol napsat zadanou větu a když budou rychlí, postoupí do dalšího kola. Postupně tak vzejde vítěz. Mezi jednotlivými koly je připravený doprovodný program. Ve výsledném textu by neměly být chyby. Za každý překlep se soutěžícímu přičtou 3 sekundy.

Účastníci budou rozděleni do dvou kategorií - do 14 let a nad 14 let. Očekáváme, že o tuto soutěž bude velký zájem, vždyť psaní textových zpráv ovládají úplně všichni,“ usmívá se ředitel DDM Šuplík Jiří Štěrba.

Esemsekový souboj začne ve 13,00 hodin v kulturním zařízení Střelnice. Na vítěze čekají mobilní telefony. Startovné je 50 korun. Zájemci se můžou už teď hlásit v DDM Šuplík. Registrace bude možná i v den konání v kulturním zařízení Střelnice.