e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Boží Dar rozšířil Cínovou stezku

publikováno: 8.11.2018, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Turistům v Krušných horách se v polovině listopadu otevře nová část Cínové stezky u Božího Daru na Karlovarsku. Již tuto zimu ji tak budou moci využívat běžkaři. Trasa spojuje oblíbenou Ježíkovu cestu s vodní nádrží Myslivny.

Ke slavnostnímu otevření dalšího úseku Cínové stezky, která vede západně od Božího Daru, došlo minulý týden, do předčasného užívání bude uvedena 15. listopadu. Informoval o tom obecní úřad v Božím Daru. "Předčasné užívání proto, aby stezky mohli v zimním období využívat vyznavači běžeckého lyžování. Stavby tak budou uvedeny do provozu o 6 a půl měsíce dříve, přičemž ke kompletnímu dokončení dojde k 30. květnu 2019," sdělil starosta Jan Horník.

Zpřístupněné trasy měří asi 2,5 kilometru a propojují stávající stezky s již vybudovanými cestami Špičácká a Kaffenberská. Jejich součástí je i přemostění potoku Černá. Budou sloužit nejen běžkařům, ale v létě též pro pěší, cyklisty a in-line bruslaře. Pokud plánujete zimní dovolenou v Krušných horách nebo přímo na Božím Daru, budou se vám možná hodit naše tipy na ubytování.

Boží Dar má v plánu v budoucnu Cínovou stezku rozšiřovat směrem k Rýžovně a na Bludnou u Horní Blatné. Hustá síť stezek pro cyklisty a běžkaře a velké množství penzionů pro lyžaře a cyklisty dělá z Božího Daru stále vyhledávanější turistickou lokalitu.

Článek obsahuje P.I.