e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 10. až 12. listopadu

publikováno: 8.11.2017, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Víkend plný lampionových průvodů a pečených hus – to je druhý listopadový víkend na Mostecku, Chomutovsku, Teplicku a Lounsku. K tomu přidáme i spoustu muziky.

Kam na svatého Martina
Mostecký Benedikt pořádá už tradičně Svatomartinské večery. Do křupava opečenou husu a první letošní víno si můžete vychutnat od soboty do pondělí každý večer. Rezervace na tel. 777 148 936. O víkendu zve na tradiční martinskou husu také restaurace na zámku Červený Hrádek u Jirkova.

Lampionový průvod
V pátek 10. listopadu můžete vyrazit na lampionový průvod, který bude končit na hradě Hasištejn na Chomutovsku. Sraz je na náměstí obci Místo v 17,30 hodin. Na závěr čeká všechny ohňostroj, pro děti budou připraveny odměny.
Další lampionový průvod vyjde v sobotu 11. listopadu v 16,30 z náměstí Dr. E. Beneše v Jirkově. Cíl je před zámkem Červený Hrádek, kde bude od 17,00 hodin připravena pohádka. A možná přijede i Martin na bílém koni.
V Kadani vychází průvod z Mírového náměstí křížovou cestou k františkánskému kláštera a poté Nábřežím Maxipsa Fíka na Střelnici. Sraz s lampiony na náměstí je v 17,00 hodin.
Lucerničky svatého Martina se jmenuje procházka s úkoly, lampiony a opékáním buřtů po Resslu v Mostě. Začátek v 16,30 hodin.

Slavnost svatého Martina 
V sobotu 11. listopadu pořádá waldorfská základní škola Jeřabinka v Litvínově – Hamru svatomartinský program s dobrotami a dílničkami pro děti. Ty si vyrobí lampiony a přírodní plovoucí svíčky a a na školní zahradu dorazí svatý Martin na koni, půjdou ho se světélky vyprovodit a pustí svíčky po vodě. Začátek ve 14,00 hodin. ZŠ Jeřabinka, která letos otevření první třídy, najdete ve Sklářské 81. Akce je dnem otevřených dveří této školy. 

Chovatelská výstava
V chovatelském areálu v ulici Volyňských Čechů v Žatci se o víkendu koná výstava králíků, holubů a drůbeže. Otevřeno bude v pátek 10. a v sobotu 11. listopadu od 9,00 hodin.

Barvy podzimu
Charitativní koncert v piváriu Zlatý chmel v Žatci ve prospěch neziskové organizace Vavřinec se koná v pátek 10. listopadu od 18,00 hodin. Vystupují: Stamp out system, Jasnej pomeranč, Blahobeat.

Garážový výprodej
Potřebujete se zbavit věcí, které mohou ještě jiným posloužit. Zapojte se v sobotu 11. listopadu do žateckého garážového výprodeje. Kde a jak můžete umístit svůj prodejní stánek a co můžete prodávat, se dozvíte v článku Otevřete si garážový výprodej - v sobotu v Žatci.

Krampusáci
Opravdu děsiví čerti z Alp dorazí v sobotu 11. listopadu do Blšan na Lounsku. Program Show alpských čertů začíná už ve 13,00 hodin, na programu jsou mažoretky, vystoupení bubenické show Tam Tam Batucada, hudební skupiny Beruška. Samotný pochod čertů začíná v 17,30 hodin, chybět nebude občerstvení.

Maďarské dny
V neděli 12. listopadu se v Městské knihovně Louny konají od 14,00 do 19,00 hodin Světové dny – tentokráte věnované Maďarsku. Budou připraveny různé workshopy, výstava maďarské literatury, dokument o Budapešti a jiné. Vstupné je zdarma.

Dárky z balónu
Zajímavý způsob propagace chce v sobotu 11. listopadu využít prodejce zážitkových poukazů. V 9,00 hodin ráno odstartuje z roudnického letiště horkovzdušný balón, ze kterého bude posádka za letu vyhazovat zážitky za desítky tisíc korun. Hlavní výhru, soukromý rodinný let balónem, pak „snese z nebe“ parašutista. Jednotlivé zážitky budou ukryty v devíti vlaštovkách s GPS, které postupně vyhodí z letícího balónu. Kdokoliv se přijde podívat, si tak podle souřadnic může zážitek najít. POZOR - kvůli nepřízni počasí přesunuto na 17. 11.!

Most for music
Mostecký festival Most for music se koná v sobotu 11. listopadu v Meduze. Start je v 17,00 hodin a postupně vystoupí Black Ewe, Sklap, Hustej Wimpy and Hymenoplastik Band, Elektric Lady, Carpatia Castle a v jedenáct hodin Definitivní Ententýk. Vstupenky na místě za 150 korun, v předprodeji za 100 Kč. Předprodejní místa: nahrávací studio Ponte Records (Moskevská 12, Most), Rozmarná vinotéka (Chomutovská 2229/28, Most), Kulturní kavárna The Most Café (Radniční 1, Most), prodejna hudebních nástrojů Tymos (Nákupní centrum G - naproti Prioru, Most) a Vape Planet Most ( Budovatelů 2957/108, Most).

Další koncerty
O víkendu můžete vyrazit i na další koncerty. V Klubu Attic v Litvínově zahraje v pátek 10. listopadu od 20,00 hodin kapela Limetal s předskokanem Jeremi, v kadaňském Orfeu od 19,00 hodin Dymytry. V mosteckém Rokáči na Vinohradech zahrají v pátek 10. listopadu kapely Kola Dokola a Brocks.
V klubu U Bizona v Chomutově se v sobotu koná koncert Tomáše Linky a kapely Přímá Linka. Hudba bude znít také litvínovskou Citadelou, kde litvínovské big bandy oslaví své výročí. Koncert se koná od 19,00 hodin. V Teplicích v Krušnohorském divadle vystoupí v sobotu od 19,30 hodin Vojtěch Dyk a B Side Band. V mosteckém kostele Nanebevzetí Panny Marie vystoupí v sobotu od 17,00 hodin Daniel Hůlka a Pavlína Senič. V lounském Music baru Za zdí hrají od 20,00 hodin Veteráni studené války.

Foto: pixabay.com