e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Večer v duchu lidových bretaňských motivů

publikováno: 8.11.2012, kategorie: Hudba, autor: JP

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 10. listopadu zahraje v Jazz clubu v Teplicích skupina Bran. Slovo bran znamená v bretonštině havran a v keltských legendách je havran uváděn jako posel zpráv. V případě této kapely je havran poslem zpráv těch navýsost nejlepších.

Bran, to je profesionální pojetí hudby vycházející ze starých bretaňských lidových motivů, dávných tanců a zpěvů moře. Moderní instrumentace je podpořena dynamickou a pulsující rytmikou. Osobitě zpracované tradiční tance a písně, doplněné vlastními skladbami členů kapely, vytvářejí zvláštní svět, ve kterém mají rozhodující slovo sny.

Bran, to je šest hudebníků, kteří přinášejí do střední Evropy to nejlepší z bretonské hudby. Jejich hudba se pohybuje mezi hledáním kořenů i hudebním kosmopolitismem. Kapela hraje ve složení Robert Fischmann (zpěv, příčná flétna, whistles), Vojtěch Jindra (akustická kytara, ukulele, perkuse), Tomáš Grtler (akordeon, zpěv), Michal Wróblewski (altsaxofon, sopransaxofon, klarinet), Petr Tichý (kontrabas), Jan Chalupa (bicí, perkuse).