e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dětský koutek u Levhartů

publikováno: 8.11.2011, kategorie: Pro děti, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Mnozí návštěvníci elitní Mattoni národní basketbalové ligy v Chomutově již při posledních utkáních zaznamenali během zápasu a poločasové přestávky zvýšený ruch a pohyb na vedlejší, od hlavní hrací plochy tribunou oddělené, tréninkové ploše. Ti zvědavější, kteří se přišli blíže podívat na příčinu tohoto ruchu, byli určitě příjemně překvapeni tím, co chomutovští Levharti připravili pro menší děti těch tatínků a maminek, kteří se přišli podívat na basketbal společně se svými ratolestmi.

Pro děti jsou tady připraveny různé formy pohybových aktivit, od malých trampolín, přes žíněnky, švihadla a samozřejmě i malé minižákovské basketbalové míče, se kterými se mohou děti pokoušet napodobit ty, které chvíli sledovali spolu se svými rodiči. Kdo by očekával chaos, hádky, nadvládu těch starších a fyzicky vyspělejších nad těmi menšími, setkal by se s nepořízenou. Vše probíhá pod vedením zkušené cvičitelky, která má s prací s dětmi bohaté zkušenosti a má „v rukávě“ pro děti i různé pohybové hry a dovednostní soutěže. Děti respektují její pokyny zcela spontánně.

O děti je tedy postaráno po celou dobu utkání a tak rodiče mohou v klidu sledovat dění na hlavní ploše bez obav, co jejich ratolest, kterou zatím s ohledem na věk MNBL příliš nezajímá, právě dělá. Snad jen jediný problém má tato nezištná služba Levhartů. Když skončí zápas, tak se dětem prostě z veselého pohybového křepčení nechce domů. Někdy se to neobejde ani bez slziček. Ty však brzy uschnou a tak všichni mohou odcházet z městské sportovní haly spokojeni. A příště přijdou znovu. Přijďte také !