e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

České středohoří zakončí turistickou sezónu s Danem Bártou

publikováno: 8.9.2015, kategorie: Turistika, autor: Lucie Dosedělová

Sdílet: facebook twitter google+

Destinační agentura České středohoří ve spolupráci s Ústeckým krajem pořádá ve středu 14. října Zakončení turistické sezóny na Labské stezce 2015 v přístavišti v Litoměřicích. Dopoledne je určeno odborníkům a školním dětem, odpoledne široké veřejnosti. Program vyvrcholí koncertem Dana Bárty na lodi Cargo Gallery.

Pro pozvané zástupce informačních center, odborníky z cestovního ruchu či subjekty působící v oblasti Labské stezky je určen dopolední odborný program od 10,00 hod na kotvící lodi Cargo Gallery. Předmětem setkání bude především vyhodnocení turistické sezóny 2015, seznámení s chystanými novinkami v oblasti cestovního ruchu či na Labské stezce, plánování účasti subjektů na chystaných veletrzích a další. 

Dopoledne bude patřit zároveň dětem 1. stupně místních základních škol, pro které je připraven program s BESIPem, Sváťovým dividlem na lodi či jízda výletním vláčkem. Větší školáci se zúčastní cyklojízdy s průvodcem z Nadace Partnerství, shlédnou zásah poříční policie či si vyzkouší brýle simulující požití drog nebo alkoholu, totéž je připraveno v odpoledních hodinách pro širokou veřejnost od 12,00 do 16,00 hodin. Veřejnost bude mít v tomto čase možnost využít také okružní plavby výletní lodí (13,00 a 15,00 hodin), nebo navštívit expozici Důl Richard v proměnách času (16,00 hodin u IC v Litoměřicích). 

Celý den zakončí koncert Dana Bárty & En.Drua od 19,00 hodin na lodi Cargo Gallery. Předprodej vstupenek na koncert probíhá v Informačním středisku v Ústí nad Labem a v Informačním centru Litoměřice, prodej vstupenek bude možný i na místě za 250 Kč. Ostatní program pro veřejnost je zdarma. Aktualizovaný program s konkrétními časy je k dispozici na www.ceskestredohori.info.

„Ústecký kraj navštěvuje každoročně stále více turistů i díky jednomu z fenoménů, a to Labské stezce, která je jednou ze čtyř páteřních cyklostezek našeho kraje. Úsek Labské stezky vedoucí od pramene Labe až do Hamburku, který se line Ústeckým krajem, měří 96 km a právě Ústecký kraj je největším investorem. Proto jsme právě na ní připravili akci zaměřenou jak na širokou veřejnost, tak i na odborníky z cestovního ruchu,“ uvedl Jan Szántó, radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj, cestovní ruch a zahraniční vztahy a dodává: „Návštěvnost Labské stezky stále monitorujeme pomocí několika sčítačů, už v loňském roce se počet průchodů cyklistů nebo bruslařů zdvojnásobil, letos se pohybuje okolo 150 tisíc.“