e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Jirkově se budou vybírat kandidáti pro Cenu Jirky

publikováno: 8.8.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Člověk, který vykonal něco záslužného pro město Jirkov, bude v září na Hornické pouti oceněn již poosmé. Kdo převezme dřevěnou Cenu Jirky na pódiu na jirkovském náměstí, to záleží na lidech samotných, protože oni právě nominují kandidáty. Čas na zasílání návrhů mají do 29. srpna.

Dřevěná soška z dílny orasínského výtvarníka Šporgyho je udělována od roku 2007. Navržený musí splňovat několik podmínek: bydlet na území města, bezúhonnost, vykonat něco záslužného či mimořádného pro město Jirkov. Navrhovatel musí ke jménu kandidáta připojit kontakt a krátce vysvětlit, čím prospěl městu Jirkov. Návrhy je možné zasílat na adresu Andrea Karlovská, Městský úřad Jirkov, OVSVV, nám. Dr. E. Beneše 1, Jirkov 431 11 nebo na e-mailovou adresu a.karlovska@jirkov.cz.

Loni byla Cena Jirky udělena výjimečnému obyvateli Jirkova, poprvé tomu, kdo je známý nejen za hranicemi města, ale i republiky. Dřevěnou sošku převzal Jiří Voříšek, světoznámý sběratel tesaříků a mandelinek, jehož sbírka byla umístěna do Přírodovědného muzea v Londýně.