e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 10. až 12 července

publikováno: 8.7.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Vypadalo to, že hudební festivaly budou letos tabu, ale tento víkend vám dokážeme, že to není pravda. Nabídneme folk, country, klasiku i rock, vše pod širým nebem. Také filmová představení a několik nočních prohlídek – zooparku, věže i hradu.

FolkVes
Tak zní název folk a country festival v Patokryjích na Mostecku. Začne v sobotu 11. července v 18,00 hodin zapálením ohně. Hrát budou místní muzikanti, k nimž se připojí Luboš Stráník, Lipo Děčín a Lenka Slabá Trio. Vstupné 150 korun.

Country pod širým nebem
Hudba bude znít také Amfiteátrem nebo-li Amfíkem v Kadani na nábřeží. Country festival začíná v sobotu 11. července od 15,00 hodin a zahrají Nosáči, Pohoda, Naplech a Zfleku. Vstup 70 korun. Další country festival si přichystali organizátoři na hradě Kostomlaty pod Milešovkou. Taktéž v sobotu od 16,00 hodin a čekají vás Parťáci, Šestý nesmysl, Pavel Klim s kapelou a Jiří s kytarou. Vstupné dobrovolné. 

Rašovické dunění
Druhý ročník festivalu, zaměřeného na tvrdší styly, se koná Na Vyhlídce v Rašovicích u Klášterce nad Ohří. Start je v sobotu 11. 7. od 16,00 hodin. Vystoupí Martin Jáchym & The Common Sense, Primitiv Akustik, ECHT!, Garage & Tony Ducháček. Vstupné 150 Kč.

Knak na Doubravce
Hudební klub Knak z Teplic se také přesouvá pod širé nebe. Hrát se bude na Doubravce v sobotu 11. července od 16,00 hodin. Čekají vás The Wild Roots, Blue Rocket, Doktor Victor a Krucipüsk. Vstupné 490 korun.

Klášterecké hudební prameny
A nemůžeme zapomenout ani na klasiku. V Klášterci nad Ohří vrcholí o víkendu tradiční festival. Nabídne tento víkend zajímavou směsici žánrů – v pátek Vašo Patejdla v programu Od Elánu ke klasice a v sobotu fenomenální soubor Cigánski diabli s Jaroslavem Svěceným. V neděli program zakončí přehlídka italských houslí s Virtuosi Pragenses. Více o programu zde.  

Prohlídky kapliček i hradu
Nejen zámeckým parkem se o těchto prázdninách můžete vydat na komentované procházky. Novinkou v Klášterci nad Ohří budou již tento víkend prohlídky hradu Šumburk (v neděli) a křížové cesty u zámku (v sobotu), ty dokonce v kostýmech. Dozvíte se spoustu zajímavostí o historii obou míst. Podrobnosti v dnešním článku v Magazínu

Umělecké sympozium
O víkendu začalo na Horním Hradě u Stráže nad Ohří Všeobecné umělecké sympozium. Až do neděle 12. července tam budou před očima návštěvníků vznikat umělecká díla, z nichž některá pak zůstanou na hradě vystavena. Výtvarníci se na Horní Hrad sjeli už po devatenácté. Kromě toho se v sobotu na hradě koná Noční prohlídka. Více v článku Na Horním Hradě až do neděle tvoří umělci.  

V noci na maják
Další tip na večerní výlet nabízí Chrám chmele a piva v Žatci. V sobotu 11. července se můžete vydat v osm hodin večer na prohlídku výstavy o pravěku na Žatecku do Galerie Sladovna a poté vystoupat na noční maják.

Léto s filmem
Do kraje dorazil Kinematograf bratří Čadíků, který přiváží české filmy na náměstí. O víkendu – od 10. července - bude hrát na náměstí v Kadani, poté se přesouvá do Žatce.
V pátek 10. července hraje letní kino také na Benediktu v Mostě. Od 18,00 hodin je pro děti připraven Pošťák Pat a poté pro dospělé Poslední aristokratka. Programy stálých letních kin najdete v Kalendáři akcí.

Únik z věže
Tento víkend nabízí Kadaň opět hru Klíč ke Kadani. Vaším úkolem je najít klíč a uniknout ze zamčené Mikulovické brány. Zahrát si můžete oba víkendové dny od 14,00 do 20,00 hodin vždy každou hodinu. Hra je určena pro 2 až 6 hráčů.

Malá Paříž
Okolí Zahradního domu v Teplicích v neděli 12. července ožije hudbou a kulturním programem. Začíná v 15,00 hodin a představí se až do večera několik muzikantů a uskupení, třeba francouzská písničkářka, anglický kytarista i domácí hudebníci.

Večerní Safari expres
Zooparkem v Chomutově jezdí každý prázdninový pátek a sobotu večerní safari. Začátek je ve 20,00 hodin od restaurace Tajga. Jízdenky stojí 80 korun, děti 50.

Ohřecká Osmička
Už třetí etapou pokračuje sportovní seriál Destinanční agentury Dolní Poohří Ohřecká Osmička. Místem startu je tentokrát nedostavěný chrám v Panenském Týnci na Lounsku. Start v neděli 12. července v 10,30 hodin, trasa Týneckem měří  6,9 km.

Další tipy můžete vyhledávat prostřednictvím Kalendáře akcí.  

Foto: Z noční prohlídky Horního Hradu.