e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec rozšiřuje nabídku komentovaných prohlídek

publikováno: 8.7.2020, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Nejen zámeckým parkem se o těchto prázdninách můžete vydat na komentované procházky. Novinkou Klášterce nad Ohří budou již tento víkend 11. a 12. července prohlídky hradu Šumburk a křížové cesty u zámku. Dozvíte se spoustu zajímavostí o historii obou míst.

Komentovaná a kostýmované prohlídka kapliček Sedm bolestí Panny Marie v zámeckém parku se poprvé koná v sobotu 11. července v 11,00 a a ve 13,00 hodin. Zasvěcený výklad o této unikátní barokní památce poskytne místostarosta města David Kodytek alias hrabě Thun. Sraz u hlavní vstupní brány do parku.

Hned v neděli 12. července vás potom znalec historie a milovník hradu David Kodytek pozve na Šumburk. Sraz je u informační tabule pod hradem je ve 13,00 a v 15,00 hodin. Počet míst není omezen, vstup je zdarma a buřty s sebou, v případě příznivého počasí bude možnost si je na hradě opéct. Prohlídky by se měly poté opakovat ještě v srpnu a září, o termínech budeme informovat.

Pokračují také omentované prohlídky zámeckého parku s jeho velkým znalcem Františkem Kroupou. V rámci prohlídek pořádaných v průběhu celé letní sezony prochází se zájemci o místní flóru postupně všechny tři okruhy zámeckého parku, přičemž vybírá to nejzajímavější, co je právě k vidění s ohledem na fázi vegetačního období. Vstupenky jsou v prodeji v infocentru na radnici. Nejbližší termín je v sobotu 18. července od 16,00 hodin, kdy během 70 až 80 minut propojí pan Kroupa Zámecký a Stíbalův okruh. Sraz u kašny před zámkem. Velikost skupiny je zde omezena, rezervace vstupenek je možná předem na telefonním čísle: 474 359 687. 

Foto: Město Klášterec nad Ohří.