e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Komedie Doktor v nesnázích ukončí jarní sezonu žateckého divadla

publikováno: 8.6.2018, kategorie: Divadlo a film, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

V pondělí 11. června se mohou návštěvníci žateckého divadla těšit na další úspěšnou komediální hru. Tentokrát to bude činohra Doktor v nesnázích, ve které francouzský dramatik a výtečný komik Laurent Ruquier stvořil titulní postavu Dr. Jouvanse sobě na míru. Komedie uzavře žateckou divadelní sezónu před prázdninami, už teď se ale můžete těšit na další, která začne v říjnu.

Průměrný plastický chirurg čelí kuriózním situacím v ordinaci své soukromé praxe. Je samo sebou pohledný, ženatý a beznadějně obklopen ženami všech věkových kategorií. Mezi zákaznicemi se musí prosadit nová recepční Claudine, která je bez valného smyslu pro diskrétnost. A to bude zcela jistě možnost pro mnoho  komediálních situací. Pro české diváky hru nedávno nastudovala Agentura Famílie. Přítomné návštěvníky v žateckém divadle pobaví Karel Zima, Dana Morávková, Kateřina Hrušková, Ivana Korolová, Anna Stropnická, Miluška Bittnerová, Zuzana Mixová, Anička Kulovaná, Patrície Solaříková a další. Tato hra je zároveň posledním představením v jarní sezoně žateckého divadla.

Nová sezona 2018/2019 v divadle a kině začne od října. Již od 1. června jsou v pokladně k prodeji abonentní vstupenky na sezonu. Zakoupením vstupenky si mohou pravidelní návštěvníci zajistit pěkná místa na vybraná představení a navíc získat velkou slevu na vstupenky. V nadcházející sezoně budou pro diváky připraveny například hry Vysavač s Bohumilem Kleplem, 4000 dnů s Hanou Maciuchovou nebo úspěšná hra Divadla Kalich s názvem Ani spolu, ani bez sebe, ve které hrají Jana Paulová a David Suchařípa. V zábavných pořadech vystoupí Karel Šíp s Josefem Náhlovským, Martin Zounar s Martinou Randovou. Po čase přijede v novém zábavném pořadu pobavit přítomné i Zdeněk Troška. V nové talk show pobaví diváky i Aleš Cibulka. Na své si během příští sezony přijdou i příznivci živé hudby. Koncerty připravují Žalman a spol., skupina Fragille, Dirty Deep, P. J. Ryba a mnoho dalších.